Ioan Rus: Poliţiştii locali sunt agenţi electorali ai primarilor, fac propagandă pentru aceştia

Ministrul desemnat la Interne, Ioan Rus, a declarat luni, în faţa parlamentarilor din comisiile de specialitate, că poliţiştii locali sunt agenţi electorali ai primarilor, în prestaţia lor sprijină edilul şi "fac propagandă pentru acesta".

672 afișări
Imaginea articolului Ioan Rus: Poliţiştii locali sunt agenţi electorali ai primarilor, fac propagandă pentru aceştia

Ioan Rus (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Sentimentul meu este că poliţiştii locali sunt agenţi electorali ai primarilor. În prestaţia lor de acum, sprijină primarul şi fac propagandă pentru acesta", a spus Ioan Rus, răspunzând întrebărilor parlamentarilor din timpul audierii sale.

Întrebat dacă nu consideră că acest lucru pune în pericol buna desfăşurarea alegerilor locale, ministrul desemnat Ioan Rus a spus că poliţia locală nu are atribuţii în procesul electoral.

Ela precizat că în următoarea perioadă va avea întâlniri cu toate structurile din ţară ale Ministerului de Interne şi că fiecare angajat va primi instrucţiuni foarte clare.

"Nu intenţionez să schimb pe nimeni, dar intenţionez să schimb pe oricine care face o eroare", a mai spus Rus.

Ministrul desemnat la Interne a mai spus că va face demersuri pentru ca poliţiştii să aibă mai multă autoritate.

În cazul absolvenţilor Academiei de Poliţie, Ioan Rus a precizat că pentru promoţia 2012 este nevoie de o rectificare bugetară.

"Pentru promoţia din 2011 sunt resursele necesare. Vine promoţia 2012, aici vom avea nevoie de o rectificare bugetară pentru a-i putea angaja. Am avea nevoie de un împrumut de la Ministerul Finanţelor. Fără o susţinere financiară, nu există o soluţie", a declarat Ioan Rus.

Ioan Rus, nominalizat de premierul desemnat Victor Ponta pentru funcţia de ministru de Interne, a primit, luni, avizul favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate ale Parlamentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici