Iohannis a discutat cu liderul ales al Consiliului European despre combaterea încălzirii globale

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, miercuri, cu preşedintele-ales al Consiliului European, Charles Michel, despre combaterea încălzirii globale. O altă temă de discuţie a vizat piaţa unică şi securitatea UE la graniţe.

201 afișări
Imaginea articolului Iohannis a discutat cu liderul ales al Consiliului European despre combaterea încălzirii globale

Iohannis a discutat cu liderul ales al Consiliului European despre combaterea încălzirii globale

„Sunt bucuros şi îţi mulţumesc pentru acest lucru, că am găsit foarte multe puncte unde abordările noastre sunt identice sau foarte apropiate. Am discutat chestiuni legate de piaţă unică, de securitatea Uniunii atât la graniţe, cât şi securitatea internă, am discutat despre nevoia unei politici externe puternice care va trebui creaţă de noi toţi pentru a avea o voce puternică a UE în relaţia cu partenerii şi alţi poli de putere din lume. Am discutat despre două chestiuni mai mult care ne preocupa pe toţi, schimbările climatice şi politicile care credem noi că vor duce la o reducere a încălzirii globale. Dorim o politică în domeniul climei care rezolvă problemă. Vrem să fim un continent care arată cum se poate combate încălzirea globale, însă vrem în acelaşi timp să dezvoltăm economiile noastre. Ne-am înţeles bine la acest capitol”, a spus Klaus Iohannis, după întrevederea cu Charles Michel.

Şeful statului i-a urat succes preşedintelui ales al Consiliului European.

„ Este o plăcere pentru mine să îl am că musafir pe domnul preşedinte ales al Consiliului European, bine ai venit în România, în Bucureşti şi folosesc această ocazie pentru a ţi dori un mandat foarte bun. Va fi intens, dar împreună avem şansa să îl fructifica. Am discutat foarte multe aspecte legate de situaţia UE aşa cum este ea acum, despre oportunităţi şi foarte detaliat despre chestiuni care ne preocupa pe toţi în perioadă imediat următoare”, a conchis Iohannis.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici