Iohannis a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre medicii români care luptă contra COVID-19 în Franţa

Klaus Iohannis a discutat telefonic, joi, cu Emmanuel Macron, despre medicii români care luptă împotriva COVID-19 pe teritoriul Franţei. De asemenea, şeful statului român a vorbit şi despre faptul că numărul persoanelor infectate şi al celor care au decedat este încă în creştere în România.

212 afișări
Imaginea articolului Iohannis a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron despre medicii români care luptă contra COVID-19 în Franţa

Iohannis a discutat telefonic cu Macron despre medicii români care luptă contra COVID-19 în Franţa

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a avut, joi, o convorbire telefonică cu preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron.

„Pe fondul crizei provocate de răspândirea la nivel global a noului coronavirus, care afectează deopotrivă Franţa şi România, Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate, arătând că ţara noastră este deplin solidară cu poporul francez în aceste momente dificile”, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Klaus Iohannis a exprimat convingerea că România şi Franţa vor depăşi această criză şi vor putea să-şi reconstruiască economiile naţionale în beneficiul cetăţenilor din cele două state.

În cadrul discuţiei, preşedintele României a subliniat „caracterul special, istoric, al relaţiilor franco-române, fundamentate pe Parteneriatul Strategic dintre cele două ţări”, care a fost reconfirmat la cel mai înalt nivel prin semnarea, în noiembrie 2018, a Declaraţiei Politice dintre România şi Franţa.

„Preşedintele Klaus Iohannis a mulţumit Franţei pentru ajutorul oferit în repatrierea cetăţenilor români aflaţi în state din afara Uniunii Europene. Preşedintele României a prezentat omologului său măsurile luate de ţara noastră pentru identificarea şi tratarea persoanelor infectate cu coronavirus. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că în România numărul persoanelor infectate şi al celor care au decedat este încă în creştere şi că, potrivit experţilor, în ţara noastră încă nu s-a atins vârful epidemiei. Totodată, Preşedintele României s-a referit la importanta comunitate românească din Franţa, ai cărei membri au dovedit solidaritate cu poporul francez. În acest context, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat implicarea în eforturile de combatere a epidemiei de COVID-19 în Franţa a unui număr semnificativ de cadre medicale aparţinând comunităţii româneşti”, potrivit comunicatului de presă menţionat.

Preşedintele României a evidenţiat necesitatea „unui răspuns european solid, organizat şi solidar” la nivelul Uniunii Europe.

„În acest sens, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat că trebuie să acţionăm în comun pentru a construi un sistem de sănătate puternic şi sustenabil la nivelul Uniunii Europene. În ceea ce priveşte măsurile luate la nivel european cu privire la relansarea economiilor statelor membre, Preşedintele României a arătat că aşteaptă cu interes propunerile pe care Comisia Europeană urmează să le facă în perioada următoare cu privire la viitorul buget al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027 şi la Fondul de redresare economică”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
convorbire,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici