Iohannis a promulgat legea care permite înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea prin care se modifică Statutul senatorilor şi deputaţilor şi permite înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009.

347 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea care permite înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009

Iohannis a promulgat legea care permite înfiinţarea Comisiei de anchetă pentru alegerile din 2009

Proiectul de lege a fost iniţiat de social-democraţii Florin Iordache şi Eugen Nicolicea şi a avut ca scop înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă care să funcţioneze în paralel cu ancheta deschisă de Parchetul General, iar cei care sunt invitaţi la lucrări să fie obligaţi să participe.

Propunerea a fost făcută în contextul în care PSD şi ALDE au propus înfiinţarea unei comisii de anchetă pentru alegerile prezidenţiale din 2009, după ce Dan Andonic a dezvăluit că în seara celui de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din 2009 a mers la locuinţa lui Gabriel Oprea, în calitate de consultant politic, unde se aflau, printre alţii, George Maior, şef al SRI la momentul respectiv, Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI, şi Laura Codruţa Kovesi, la momentul acela procuror general al României.

Între timp, Parchetul General a clasat dosarul privind alegerile prezidenţiale din 2009, însă comisia parlamentară a anunţat că îşi va continua activitatea, chiar şi pe perioada vacanţei parlamentare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici