Iohannis a promulgat legea care stabileşte sporuri pentru medicii care au intervenit la Colectiv

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea de aprobare a OUG prin care au fost cuprinse, în cadrul discuţiilor din Parlament, şi sporuri pentru medicii şi asistenţii care au lucrat suplimentar după tragedia din clubul Colectiv, în urma căreia 63 de persoane şi-au pierdut viaţa.

288 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea care stabileşte sporuri pentru medicii care au intervenit la Colectiv

Iohannis a promulgat legea care stabileşte sporuri pentru medicii care au intervenit la Colectiv (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Parlamentul a adoptat, pe 15 decembrie, cu 212 voturi "pentru", 2 "împotrivă" şi o abţinere proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii concurenţei privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, cu 46 de amendamente admise.

Printre acestea se numără şi un amendament depus de PSD care propune sporuri pentru cei care au lucrat suplimentar în urma tragediei petrecute în seara de 30 octombrie la Colectiv.

Astfel, potrivit amendamentului, suplimentarea vizează personalul care a acordat îngrijire, asistenţă medicală, consiliere şi transport sanitar, dar şi personalul care a însoţit pacienţii transferaţi în spitalele din străinătate.

Salarizarea se va realiza în funcţie de tariful orar aferent salariului de bază avut, la care se adaugă un spor de 100% din tariful orar al salariului de bază.

Această iniţiativă parlamentară a fost susţinută de Executiv. ''E o iniţiativă legislativă, un amendament în Parlament pe care Guvernul, evident, îl susţine. Va fi o modificare în Parlament pe care înţeleg că în cursul acestei sesiuni parlamentare o vom avea activă. Aşadar, undeva spre mijlocul lunii decembrie aceasta prevedere va fi trecută de Parlamentul României. Urmează să avem un raport la nivelul Ministerului Sănătăţii, cu toată evaluarea orelor suplimentare şi, în cel mai scurt timp posibil, din acel moment, se vor face aceste plăţi", declara purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, pe 25 noiembrie.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici