Iohannis a promulgat legea privind condiţiile de introducere pe piaţa a benzinei şi motorinei

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea legii privind stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, respectiv de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

6228 afișări
Imaginea articolului Iohannis a promulgat legea privind condiţiile de introducere pe piaţa a benzinei şi motorinei

Iohannis a promulgat legea privind condiţiile de introducere pe piaţa a benzinei şi motorinei

Klasu Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2018 pentru stabilirea condiţiilor de introducere pe piaţă a benzinei şi motorinei, de introducere a unui mecanism de monitorizare şi reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră şi de stabilire a metodelor de calcul şi de raportare a reducerii emisiilor de gaze cu efect de seră şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare stabilirea conţinutului minim de biocarburanţi în amestecul de benzină şi motorină, obligativitatea furnizorilor de a afişa la pompă conţinutul de biocarburanţi din benzina şi din motorina comercializată, pentru conformarea cu prevederile art.3 şi art.4 din Directiva 2009/30/CE, obligativitatea producătorilor şi importatorilor de autovehicule de a include în documentaţia tehnică pe care o pun la dispoziţia utilizatorilor, respectiv în cartea tehnică, informaţii privind conţinutul de biocarburanţi din benzină care poate fi utilizat, stabilirea valorilor ţintă privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, pentru conformarea cu prevederile art.7a din Directiva 2009/3 0/CE şi în conformitate cu metodele de calcul impuse prin Directiva 2015/652/CE, precum şi modificarea şi completarea Legii nr.220/2008.

„Cu informarea prealabilă a autorităţii competente, prin excepţie de la prevederile alin. (1) şi (2), de la data de 1 ianuarie 2019, pentru asigurarea protejării în condiţii de iarnă severă a motoarelor cu
aprindere prin compresie prezente pe anumite categorii de vehicule, utilaje, echipamente şi/sau nave care prezintă limitări tehnice de utilizare a combustibililor prevăzuţi la alin. (1), se poate utiliza un conţinut minim de biocarburant astfel încât punctul maxim de distilare de 65% la 250ºC pentru motorină diesel şi motorină să fie înlocuit cu un punct maxim de distilare de 10% (vol/vol) la 180ºC”, prevede un amendament din proiectul de lege.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 21 octombrie de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional.

De asemenea, şeful statului a semnat decretul pentru promulgarea legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2018 pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 81/2018 care prevede modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.111/2010, în sensul includerii veniturilor din drepturi de proprietate intelectuală în sfera veniturilor care se iau în calcul la stabilirea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copiilor.

Iniţiativa a fost adoptată pe 21 noiembrie de Camera Deputatilor, în calitate de for decizional.

Un alt proiect promulgat de Klaus Iohannis vizează aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 61/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.61/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2004 privind asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanenţă, în sensul eficientizării asistenţei medicale primare şi îmbunătăţirii cadrului juridic pentru îndeplinirea obligaţiei statului de garantare a dreptului constituţional al cetăţenilor la ocrotirea sănătăţii.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată de Camera Deputatilor pe 21 octombrie, în calitate de for dezional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici