Iohannis: Am aprobat desemnarea lui Dan Mihalache ca ambasador la Londra, plus numirea altor 20

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că a aprobat desemnarea lui Dan Mihalache ca ambasador al României la Londra, numele său urmând a fi înaintat joi Parlamentului alături de alte 20 de propuneri, printre care se numără şi cele pentru reprezentanţele de la Chişinău şi Budapesta.

1093 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Am aprobat desemnarea lui Dan Mihalache ca ambasador la Londra, plus numirea altor 20

Iohannis: Am aprobat desemnarea lui Dan Mihalache ca ambasador la Londra, plus numirea altor 20

Întrebat la TVR despre informaţiile potrivit cărora şeful Cancelariei prezidenţiale ar urma să fie desemnat ca ambasador la Londra, Iohannis a confirmat faptul că acesta "a fost propus".

''Am aprobat această solicitare'', a precizat preşedintele.

El a adăugat că are ''în lucru un pachet de aproximativ 20 de poziţii de ambasador'' pe care le-a aprobat.

Klaus Iohannis a dezvăluit numele viitorului ambasador la Chişinău - Daniel Ioniță, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe şi a celui care va pleca la post în Budapesta - Marius Gabriel Lazurca, fost ambasador în Republica Moldova.

''Mâine pachetul va fi comunicat Parlamentului pentru audieri'', a precizat şeful statului.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat marţi decretele de rechemare în ţară pentru 14 ambasadori, printre aceştia fiind cei din Ucraina, Republica Moldova, Turcia, Spania, Italia, Olanda.

Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, ambasadorii rechemaţi în ţară sunt: Marius Gabriel Lazurca (Republica Moldova), Cornel Ionescu (Ucraina), Radu Onofrei (Turcia), Matei-Viorel Ardeleanu (Regatul Danemarcei şi în Republica Islanda), Filip Teodorescu (Bosnia şi Herţegovina), Vasile Gheorghe Popovici (Portugalia), Ion Vîlcu (Spania), Ireny Comaroschi (Olanda), Dana Manuela Constantinescu (Italia, Malta şi San Marino), Cătălin Avramescu (Finlanda şi Estonia), Cosmin George Dinescu (Croaţia).

Lor li se adaugă Anton Păcureţu (Bulgaria), Ana Voicu (Mexic), Simona Mariana Ioan (Maroc).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici