Iohannis amână consultările cu partidele: "Voi aştepta să se cristalizează o majoritate"

Preşedintele Klaus Iohannis amână convocarea unor noi consultări cu partidele parlamentare pentru formarea noului guvern până la cristalizarea unei majorităţi. „Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate”, adaugă şeful statului.

574 afișări
Imaginea articolului Iohannis amână consultările cu partidele: "Voi aştepta să se cristalizează o majoritate"

Iohannis amână consultările cu partidele: "Voi aştepta să se cristalizează o majoritate"

„Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi şi guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuţiile”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că va amâna convocarea partidelor parlamentare până la cristalizarea unei majorităţi asumate de formaţiunile politice.

„Este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate şi nu pot să accept astfel de abordări. Voi aştepta cu consultările formale până când din discuţiile dintre partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări pentru formarea noului guvern”, conchide şeful statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici