Iohannis, atac la Cioloş pentru negocierea funcţiei de procuror-şef european: Tot felul de politicieni se agaţă de tema asta

Preşedintele Klaus Iohannis l-a ironizat, miercuri, pe Dacian Cioloş referitor la susţinerea pentru Laura Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef european, că "fiind o temă de mare vizibilitate, tot felul de politicieni se agaţă de ea".

1195 afișări
Imaginea articolului Iohannis, atac la Cioloş pentru negocierea funcţiei de procuror-şef european: Tot felul de politicieni se agaţă de tema asta

Iohannis, atac la Cioloş pe procurorul-şef european: Tot felul de politicieni se agaţă de tema asta

"Fiind o temă de mare vizibilitate (cea a numirii procurorului-şef european -n.r.), tot felul de politicieni se agaţă de ea, dar dacă contribuie la numire e bine", a spus preşedintele.

Liderul grupului Înnoim Europa Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a discutat cu preşedintele francez Emmanuel Macron şi a convenit cu acesta să reia procedura nominalizării şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul dat de Parlamentul European Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţie. „Am convenit să lucrăm împreună pentru a realiza cât mai repede nominalizarea şefului Parchetului European, pornind de la sprijinul pe care Laura Codruţa Kovesi l-a obţinut în Parlamentul European”, a scris Dacian Cioloş, la vremea respectivă, pe Facebook.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a exclus susţinerea Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Preşedintele PSD a declarat, la Galaţi, că o decizie în acest sens va fi luată în forurile statutare ale partidului.

Jean-François Bohnert, contracandidatul Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european, este favorit pentru şefia Parchetului Naţional Financiar din Franţa, corespondentul DNA, relatează postul de televiziune TV5Monde.

În cazul în care Jean-François Bohnert va fi numit în funcţia de şef al Parchetului Naţional Financiar, Laura Codruţa Kovesi va deveni singurul candidat pentru funcţia de procuror-şef în cadrul Parchetului European.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici