Iohannis: Atacul lui Ponta la adresa liderilor ACL parcă prefigurează un eşec pe comisarul european

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că atacurile premierului Victor Ponta la adresa liderilor ACL ”parcă prefigurează un eşec” al acestuia în privinţa portofoliului obţinut de România în Comisia Europeană, reproşându-i acestuia că nu a consultat opoziţia conform uzanţelor europene.

303 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Atacul lui Ponta la adresa liderilor ACL parcă prefigurează un eşec pe comisarul european

Klaus Iohannis (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Liderul PNL a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută la Reşiţa, că premierul Victor Ponta ar cam fi ”încurcat iţele” în momentul în care a făcut propunerea de comisar european, ”pe lângă lege” şi fără să consulte Parlamentul sau liderii opoziţiei.

”Se pare că primul ministru Victor Ponta a negociat de unul singur, ne-a explicat domnia sa ieri că a purtat negocieri foarte complicate şi lungi şi obţine un portofoliu deosebit de greu pentru România. Aşteptăm cu mare interes acest lucru, să vedem cât de greu va fi. În orice ţară europeană astfel de lucruri care ţin de interesul naţional se negociază chiar şi informal, inclusiv cu preşedintele ţării, inclusiv cu liderii opoziţiei”, a spus Iohannis.

”Presupun că Ponta nu cunoaşte uzanţele din Uniunea Europeană”, a adăugat el.

Liderul PNL a mai susţinut că afirmaţiile lui Victor Ponta par să ”prefigureze un eşec” în privinţa comisarului european.

”Sper să fi negociat ceva ca lumea, iar, dacă nu, să nu încerce cumva să arunce vina pe opoziţia pe care nici nu a consultat-o, ci să rămână cu ea. Dacă e o reuşită, e a lui. Dacă e un eşec, tot al lui. Iar în ceea ce priveşte scrisorile pe care le-am făcut noi, liderii opoziţiei, noi nu ne-am referit în niciun fel la portofoliu sau la persoana care trebuie să ocupe acest portofoliu, noi am atras atenţia asupra faptului că nu s-a respectat parcursul prevăzut pur şi simplu de legea în vigoare. Acuma, dacă primul ministru deja, preventiv, invocă faptul că noi i-am fi stricat socotelile, parcă se prefigurează un eşec”, a mai spus Iohannis.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că Vasile Blaga şi Klaus Iohannis sunt ”Păcală şi Tândală ai politicii româneşti”, sunt ”politruci, penibili şi iresponsabili”, atacul premierului fiind cauzat de poziţia acestora faţă de nominalizarea pentru postul de comisar european.

Liderii ACL Vasile Blaga şi Klaus Iohannis au trimis, miercuri, o scrisoare preşedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, şi liderului PPE, Joseph Daul, că nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european s-a făcut prin încălcarea legii, întrucât aceasta nu a fost audiată în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici