Iohannis a avut discuţii despre modificările legilor justiţiei cu preşedintele europenilor ALDE, grup la care este afiliat partidul lui Tăriceanu/ Preşedintele ALDE Europa: Sunt preocupat de protocoalele secrete

Klaus Iohannis a primit, vineri, la Cotroceni, o delegaţie condusă de preşedintele Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Hans van Baalen, în cadrul întrevederii având loc discuţii despre modificarea legilor justiţiei.

1185 afișări
Imaginea articolului Iohannis a avut discuţii despre modificările legilor justiţiei cu preşedintele europenilor ALDE, grup la care este afiliat partidul lui Tăriceanu/ Preşedintele ALDE Europa: Sunt preocupat de protocoalele secrete

Iohannis a avut discuţii despre modificările legilor justiţiei cu preşedintele europenilor ALDE, grup la care este afiliat partidul lui Tăriceanu

Preşedintele Alde Europa, Hans van Baalen, a declarat vineri, în urma întâlnirilor oficiale pe care le-a avut în timpul vizitei în Bucureşti, că este preocupat de protocoalele secrete între SRI şi instituţiile din domeniul justiţiei, ele reprezentând un aspect negativ.

 


„Am spus că sunt preocupat de protocoalele secrete şi să aruncăm o privire şi asupra observaţiilor domnului Timmermans şi ale Consiliului Europei asupra acestor protocoale, pentru că este un lucru rău şi sper că va fi schimbat. Celelalte aspecte legate de consolidarea statutului judecătorilor şi magistraţilor sunt, de asemenea, importante”, a declarat Hans van Baalen, potrivit unui comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Liderul ALDE Europa a precizat că în cadrul discuţiilor au fost abordate subiecte precum statul de drept, reforma din domeniul justiţiei, aranjamentele secrete dintre serviciile secrete şi instituţiile din justiţie. Hans van Baalen a precizat că „aranjamentele secrete dintre serviciile secrete, DNA şi alte servicii [instituţii] nu există în ţara mea. Eu sunt din Olanda şi în ţara mea avem o lege, dar nu avem protocoale secrete. Aşa că am discutat acest aspect, am discutat despre subiecte precum referendumul referitor la căsătorie în constituţie, toate acele subiecte pe care trebuie să le dezbatem în UE”.

Preşedintele Alde Europa le-a sugerat partidelor aflate la putere, dar şi celor din opoziţie să găsească un consens politic pentru a putea avea o viziune mai amplă asupra subiectelor de interes naţional.

''Speranţa mea este aceea că oameni atât din partidele de opoziţie, cât şi de guvernământ vor lucra în strânsă colaborare pentru că în ţara mea, Olanda, dacă avem un subiect foarte dificil încercăm să avem o viziune mai largă. Şi acesta este un lucru bun. Dar repet, eu nu sunt liderul comisiei de investigaţie, sunt aici pentru a discuta cu politicieni şi ONG-uri. Şi le mulţumesc din nou pentru că au făcut asta. Şi de asemenea partenerilor din ALDE România pentru demersurile întreprinse, dar şi celorlalţi. A fost o întâlnire bună”, mai spune preşedintele Alde Europa în comunicat.

O delegaţie de europarlamentari ai ALDE Europa s-a aflat, în perioada 17 - 18 mai, într-o vizită în România. Delegaţia a fost condusă de preşedintele ALDE Europa Hans van Baalen iar din componenţa acesteia au făcut parte europarlamentarii ALDE Europa Ilhan Kyuchyuk, vicepreşedinte al ALDE Europa şi Fredrick Federley. Scopul vizitei la Bucureşti al europarlamentarilor ALDE a fost acela de a discuta cu partidele de guvernământ, cu partide de opoziţie, ONG-uri, mass-media, pentru a evalua situaţia din România.

Klaus Iohannis a primit, vineri, la Cotroceni, o delegaţie condusă de preşedintele Partidului Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE), Hans van Baalen, în cadrul întrevederii având loc discuţii despre modificarea legilor justiţiei.

"Pe agenda întâlnirii s-au aflat demersurile majorităţii parlamentare din România de a modifica legile justiţiei, Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, recentele discuţii despre introducerea unui prag privind abuzul în serviciu, modificarea cadrului legal de organizare şi funcţionare a asociaţiilor şi fundaţiilor, precum şi teme europene de interes comun", transmite Administraţia Prezidenţială.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici