Iohannis, despre începerea negocierilor de aderare pentru R. Moldova şi Ucraina: Un rezultat istoric

Cred că nu exagerez dacă spun că e un rezultat istoric, spune preşedintele Klaus Iohannis după anunţul privind începerea negocierilor de aderare la UE a Ucrainei şi Republicii Moldova.

201 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre începerea negocierilor de aderare pentru R. Moldova şi Ucraina: Un rezultat istoric

Iohannis, despre începerea negocierilor de aderare pentru R. Moldova şi Ucraina: Un rezultat istoric

„Avem veşti bune. Acum câteva minute a fost, formal., aprobat capitolul Extindere. În Consiliul European s-a decis acordarea începerii neg de aderare pentru Ucraina şi Moldova”, spune Klaus Iohannis, care participă la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles.

El a felicitat Republica Moldova şi Ucraina.

„Mult succes în negocierile de aderare. Acesta e primul rezultat al Consiliului de azi şi cred că nu exagerez dacă spun că e un rezultat istoric. E un pas foarte-foarte important pentru Republica Moldova, Ucraina şi pentru Georgia. Sunt foarte optimist că lucrurile vor merge bine mai departe. Şi Republica Moldova, şi Ucraina s-au străduit foarte mult, au reuşit într-un timp record să obţină progrese remarcabile şi aceste progrese au fost văzute şi onorate azi de CE”, încheie Iohannis.

Liderii europeni au decis să înceapă negocierile cu Ucraina şi Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană, a declarat şeful Consiliului European. Summitul UE a decis să acorde Georgiei statutul de candidat la UE, a declarat preşedintele Consiliului European.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici