Iohannis, despre Nicolae Ciucă premier: Variantă optimă pe care o văd o veţi afla după ce mă hotărăsc

  • Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi o posibilitate de premier, că varianta optimă o va anunţa după ce se va consulta cu partidele politice.
  • Şeful statului a anunţat că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat şi că miercuri cheamă partidele parlamentare la consultări.
555 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Nicolae Ciucă premier: Variantă optimă pe care o văd o veţi afla după ce mă hotărăsc

Iohannis, despre Nicolae Ciucă premier: Variantă optimă pe care o văd o veţi afla după ce mă hotărăsc

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat dacă Nicolae Ciucă ar fi o posibilitate de premier, că varianta optimă o va anunţa după ce se va consulta cu partidele politice, miercuri, şi va lua o decizie. 

„Varianta optimă pe care o văd eu o veţi afla imediat după ce mă hotărăsc”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi la Cotroceni, întrebat dacă poate confirma sau infirma că Nicolae Ciucă ar fi cea mai bună opţiune de premier.

Chestionat mai departe dacă se va asigura că persoana are susţinerea şi din partea partidelor care au boicotat învestirea Guvernului în Parlament, şeful statului a spus: „Eu voi sonda opiniile partidelor parlamentare şi voi încerca să fac o desemnare care va duce la o procedură care se finalizează. Mă voi asigura că fac o desemnare bună”.

Preşedintele Iohannis a anunţat că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat şi că miercuri cheamă partidele parlamentare la consultări.

„Voi convoca consultări cu partidele parlamentare, consultări care vor începe mâine la ora 16:00 şi se vor termina tot mâine, în jurul orei 20:00. Apoi voi veni în faţa naţiunii şi voi face o declaraţie prin care informez ce s-a discutat şi care sunt concluziile mele”, a declarat Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici