Iohannis, despre nominalizarea la SRI: Nu a fost lider politic care să îmi spună că nu e de acord

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, la Digi24, despre nominalizarea lui Eduard Hellvig pentru şefia SRI, că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu liderii partidelor parlamentare, nu a fost niciun lider politic care să îi spună că nu e de acord.

360 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre nominalizarea la SRI: Nu a fost lider politic care să îmi spună că nu e de acord

Klaus Iohannis (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Preşedintele Iohannis a declarat la Digi24 că a decis să facă o nominalizare la SRI fiindcă situaţia generală, în opinia sa, necesita o clarificare.

”Aceasta este o clarificare care depinde de mine. Am judecat pe cine să nominalizez şi am ajuns la persoana lui e Hellvig, pregătită şi suficient de cunoscută, şi suficient de calmă pentru a ocupa o astfel de poziţie. În această perioadă, calmul este foarte important”, a spus preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă are ”emoţii” privind votul din Parlament, pe această nominalizare la SRI, Klaus Iohannis a spus: ”Cu emoţiile nu rezolvăm nimic. Am căutat o soluţie şi am găsit această soluţie, sper să fie pe placul politicenilor, în special al parlamentarilor”.

Preşedintele a menţionat că a vorbit cu toţi liderii de partide parlamentare şi a dorit să afle de la el, personal, despre această nominalizare.

”Unii au fost direct de acord, alţii au vrut să se mai consulte cu colegii de partid, sper să nu fie probleme. Nu a fost niciunul din liderii politici care să îmi spună că nu e de acord”, a precizat Iohannis.

Preşedintele a mai afirmat că, din câte ştie, şi în familia lui Eduard Hellvig sunt câţiva ”etnici germani”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici