Iohannis despre o posibilă acceptare a postului de premier de către Antonescu: Bine jucat politic

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că afirmaţiile preşedintelui PNL, Crin Antonescu, despre posibila acceptare a postului de premier, arată un lucru "bine jucat politic", iar existenţa unui premier liberal "ar fi o garanţie a unui Guvern relativ autonom".

18 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre o posibilă acceptare a postului de premier de către Antonescu: Bine jucat politic

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Întrebat ce părere are despre declaraţiile lui Crin Antonescu că ar fi dispus să preia funcţia de premier în cazul în care mandatul lui Traian Băsescu este validat, Iohannis a spus că, în opinia sa, reprezintă un lucru "bine jucat politic".

"Mi se pare un lucru bine jucat politic. E bine să vedem această declaraţie în contextul celorlalte declaraţii ale preşedintelui PNL, care a spus că nu vrea să facă parte dintr-un guvern marionetă, ori existenţa unui premier liberal ar fi o granţie a unui Guvern relativ autonom", a spus Iohannis.

El a afirmat că noul Guvern, indiferent din cine ar fi format acesta, ar putea fi funcţional până la finalul anului, dacă "se doreşte".

"E un lucru foarte grav că de atâtea luni România stă cu un Guvern demis. Până la finalul anului, se poate construi noul Guvern, dacă acest lucru se doreşte", a spus Iohannis.

Primarul Sibiului a mai spus că nu a discutat cu nimeni posibilitatea preluării vreunui portofoliu într-un eventual Guvern Antonescu, spunând că este o discuţie "mult prea ipotetică".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici