Iohannis, despre participarea la Summitul NATO: Toată lumea a înţeles că trebuie să plătească mai mult pentru apărare

Klaus Iohannis a afirmat, referitor la Summitul NATO de la Londra, că reprezentanţii statelor membre au înţeles că este nevoie de o mai mare contribuţie în domeniul apărării. Şeful statului consideră că limita de 2% va fi atinsă de cât mai mulţi aliaţi.

88 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre participarea la Summitul NATO: Toată lumea a înţeles că trebuie să plătească mai mult pentru apărare

Iohannis, după Summitul NATO: Toată lumea a înţeles că trebuie să plătească mai mult pentru apărare

„Am avut discuţii la întâlnirea propriu-zisă despre temele care s-au vehiculat şi în spaţiul public, despre împărţirea corectă a obligaţiilor, despre viitorul NATO şi despre câteva probleme mai concrete. Foarte pe scurt voi menţiona aceste chestiuni. În primul rând, aşa-numitul burden sharing, deci împărţirea sarcinilor, toată lumea a înţeles între timp şi a acceptat că trebuie să plătească mai mult pentru apărare. Deci acea limită de 2% va fi atinsă de tot mai mulţi aliaţi. Acest aspect a fost repede clarificat şi nu a dus, contrar aşteptărilor din spaţiul public, la niciun fel de controverse”, a declarat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a afirmat că dejunul oferit de Donald Trump pentru şefii de state care alocă 2% din PIB pentru apărare poate fi interpretat ca un semnal pentru statele care nu şi-au luat acest angajament, însă dejunul este organizat în semn de apreciere pentru ţările care alocă această sumă.

Preşedintele Iohannis a participat, miercuri, la dejunul de lucru oferit de preşedintele SUA în onoarea şefilor de state care îndeplinesc angajamentul de alocare a 2% din bugetul naţional pentru apărare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
nato,
summit

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici