Iohannis despre PLR: Corpul electoral e sănătos, respinge de fiecare dată aceste defecţiuni politice

Liderul PNL, Klaus Iohannis, declară, în contextul lansării partidului lui Tăriceanu, că au mai existat încercări de a dezbina partide mari, însă corpul electoral este sănătos şi respinge de fiecare dată aceste defecţiuni politice, adăugând că un vot pentru Tăriceanu e, de fapt, un vot pentru Ponta.

326 afișări
Imaginea articolului Iohannis despre PLR: Corpul electoral e sănătos, respinge de fiecare dată aceste defecţiuni politice

Iohannis despre PLR: Corpul electoral e sănătos, respinge de fiecare dată aceste defecţiuni politice (Imagine: Sebastian Tătaru/Mediafax Foto)

"Astăzi, constat că mirajul stipendiilor este mai puternic decât chibzuinţa principiilor. În condiţiile în care domnul Călin Popescu Tăriceanu insistă să meargă pe un drum care îl duce tot mai departe de liberalism, despărţirea definitivă a domniei sale de orice rădăcini liberale este inevitabilă", susţine Klaus Iohannis într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX.

Liderul PNL afirmă că nu poate decât să deplângă ”lipsa de discernământ a unui fost preşedinte al PNL care se lasă antrenat în jocul premierului”.

”Frica PSD şi a lui Victor Ponta de marele Partid Naţional Liberal şi de candidatul la prezidenţiale al dreptei unite îi determină să recurgă la aceleaşi trucuri vechi”, continuă Iohannis.

El menţionează că pe scena politică din România au mai existat încercări de a dezbina partide mari prin încurajarea disidenţelor.

Din fericire, corpul electoral este sănătos şi respinge de fiecare dată aceste defecţiuni politice. Sunt convins că la fel se va întâmpla şi la finalul acestui an, când românii vor alege cu mult discernământ şi vor sancţiona trădările. Le transmit tuturor românilor de bună credinţă să nu aibă nicio îndoială că un vot pentru Călin Popescu Tăriceanu este, în realitate, un vot pentru Victor Ponta", încheie liderul PNL.

Congresul Partidului Liberal Reformator (PLR), constituit în jurul lui Călin Popescu Tăriceanu, a început, vineri, la Palatul Parlamentului, cu un spectacol de laser, lumini şi fum artificial, care s-a încheiat cu conturarea siglei formaţiunii, o pasăre.

La deschiderea lucrărilor Congresului Partidului Liberal Reformator participă liderii PSD, UNPR şi PC, Victor Ponta, Gabriel Oprea şi, respectiv Daniel Constantin.

În debutul congresului a fost intonat imnul naţional, respectiv doar prima şi a treia strofă, fiind omisă a doua strofă, care conţine sintagma ”un nume de Traian”.

La congresul PLR, participă aproximativ 1.000 de persoane.

În prima zi a congresului va fi schimbat Statutul Partidului Naţional al Mediului şi numele acestui partid în Partidul Liberal Reformator, iar sâmbătă va fi aleasă conducerea formaţiunii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici