Iohannis, despre războiul din Ucraina: Apar dovezi despre atrocităţi şi orori de neimaginat

De aproape 50 de zile Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi, spune Klaus Iohannis.

388 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre războiul din Ucraina: Apar dovezi despre atrocităţi şi orori de neimaginat

Iohannis, despre războiul din Ucraina: Apar dovezi despre atrocităţi şi orori de neimaginat

„Am dorit să vă întâlnesc înainte de plecarea dumneavoastră la Jocurile Invictus, care se vor desfăşura în curând la Haga, pentru a vă transmite personal aprecierea pentru sacrificiile făcute, pentru exemplul de curaj, demnitate şi loialitate faţă de ţară. Competiţia la care urmează să participaţi înseamnă mult mai mult decât o serie de întreceri sportive. Reprezintă o dovadă de tărie şi stăruinţă în faţa traumelor fizice şi psihice pe care le-aţi înfruntat, dar şi de încredere că nimic nu poate frânge speranţa în viitor. Rănile militarilor noştri - consecinţe dure ale războiului - nu pot fi nicicând vindecate, ele încă dor. În ciuda obstacolelor întâmpinate, aţi decis să nu renunţaţi. Puterea dumneavoastră ne inspiră şi aveţi deplina noastră preţuire, dumneavoastră şi toţi militarii, pentru sacrificiile făcute în cursul misiunilor încredinţate. Datorită eroismului militarilor noştri, a credinţei lor în valorile naţionale, cetăţenii români se simt protejaţi şi trăiesc într-o societate sigură. În plus, militarii români contribuie în mod substanţial la consolidarea profilului României în cadrul Alianţei Nord-Atlantice şi al parteneriatelor din care facem parte”, a spus Klaus Iohannis în timpul ceremonia de primire a delegaţiei României care va participa la competiţia sportivă „Invictus Games The Hague”.

Şeful statului a amintit şi de războiul din Ucraina.

„Traversăm o perioadă extrem de dificilă. De aproape 50 de zile Federaţia Rusă a pornit războiul împotriva Ucrainei şi zi după zi apar dovezi cutremurătoare despre atrocităţi şi orori de neimaginat. Sunt acte de o cruzime înfiorătoare, de nejustificat, iar justiţia internaţională trebuie să îi pedepsească pe toţi cei vinovaţi. Dumneavoastră ştiţi cel mai bine ce înseamnă distrugerile, pierderile de vieţi omeneşti şi dramele războiului, cât de mult sunt afectate pentru totdeauna familii şi comunităţi întregi. Este admirabilă forţa interioară care v-a făcut să mergeţi mai departe cu demnitate, urmând aceleaşi standarde de excelenţă, exigenţă şi profesionalism. Aţi adus astfel o nouă perspectivă în societate, demonstrând că nu rănile vă definesc, ci curajul, hotărârea şi puterea de a trece peste traumele suferite, dând dovadă de o enormă tărie de caracter”, a adăugat şeful statului.

El le-a înmânat sportivilor Invictus drapelul tricolor.

„Îmi exprim aprecierea pentru familiile şi apropiaţii dumneavoastră, care v-au fost alături în tot acest timp şi v-au oferit sprijinul necesar pentru a depăşi momentele grele. De asemenea, le mulţumesc tuturor celor care susţin şi contribuie la acest amplu efort de pregătire a echipei Invictus România. Este impresionant spiritul activ care vă caracterizează şi vă asigur de toată susţinerea mea. Românii vă sunt recunoscători pentru toate sacrificiile pe care le-aţi făcut şi vă sunt alături. Prin participarea dumneavoastră la Jocurile Invictus de la Haga, demonstraţi întregii lumi că sunteţi adevăraţi învingători.
Veţi reprezenta şi de această dată România cu mândrie şi onoare şi sunt convins că motto-ul dumneavoastră - Nu linia de sosire contează, ci linia de start - va întări spiritul de camaraderie care vă defineşte. Vă înmânez drapelul tricolor, pe care l-aţi onorat cu cinste, onoare şi demnitate de fiecare dată, şi vă urez multă sănătate şi mult, mult succes la competiţia de la Haga”, a conchis Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici