Iohannis, despre Tăriceanu: Vrea să scape de justiţie/ Tăriceanu: Am fost şi rămân adversarul justiţiei politice, care ne aminteşte de anii negri ai dictaturii

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a susţinut că şeful statului a anunţat, fără să vrea, că în următoarele săptămâni vor mai veni la Parlament solicitări de la DNA, informaţie care îi întăreşte "suspiciunile că DNA lucrează politic mai demult la dosare cot la cot cu preşedintele".

1078 afișări
Imaginea articolului Iohannis, despre Tăriceanu: Vrea să scape de justiţie/ Tăriceanu: Am fost şi rămân adversarul justiţiei politice, care ne aminteşte de anii negri ai dictaturii

Iohannis, despre Tăriceanu: Vrea să scape de justiţie/ Tăriceanu: Am fost şi rămân adversarul justiţiei politice, care ne aminteşte de anii negri ai dictaturii

"Dacă ar fi să ignorăm limbajul de care s-a folosit, domnul preşedinte ne-a anunţat, fără să vrea, că în următoarele săptămâni vor mai veni la Parlament solicitări de la DNA. Această informaţie ne întăreşte suspiciunile că DNA lucrează politic mai demult la dosare cot la cot cu preşedintele. Ceea ce nu-l împiedică să ceară altora să citească Constituţia. Profit de acest moment de sinceritate al domnului preşedinte, ca să-l întreb care sunt parlamentarii care trebuie să-şi pregătească săptămânile următoare bagajele la viitoarele solicitări ale DNA?", spune copreşedintele ALDE, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Liderul ALDE mai spune că această declaraţie este dublată de alte "activităţi neconstituţionale ale preşedintelui Iohannis", referindu-se la îndemnul adresat de şeful statului premierului Cioloş de a nu o demite pe ministrul Justiţiei, în pofida moţiunii adoptate de Camera Deputaţilor, şi la continuarea campaniei electorale în favoarea PNL şi a actualului premier.

"Sper ca domnul preşedinte să renunţe la vocabularul prea colorat din bagajul său cultural, chiar dacă îi voi adresa în continuare diverse alte întrebări al căror răspuns este de interes public. Cât despre acuzaţiile fără temei lansate la adresa mea, pot afirma că doar propagandiştii plătiţi cu ora şi persoane lipsite de bună-credinţă pretind că nu au înţeles că discursul meu nu este antijustiţie, ci împotriva abuzurilor unor procurori, abuzuri născute în timpul regimului Băsescu şi promovate de actualul preşedinte. Am fost şi rămân adversarul justiţiei politice, care ne readuce în memorie anii cei mai negri ai dictaturii comuniste. Am fost dintotdeauna partizanul justiţiei care slujeşte legea, care luptă cu adevărat împotiva corupţiei şi nu transformă această acţiune într-un paravan pentru vendete politice", mai susţine Tăriceanu.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că Tăriceanu are un discurs anti-justiţie pentru că vrea să scape de justiţie şi "să-şi scape şi câţiva prieteni". Întrebat despre apelul făcut de preşedintele Senatului către colegii săi parlamentari de a refuza să se mai pronunţe asupra cererilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind ridicarea imunităţii, Klaus Iohannis a spus că "s-a lămurit" cu privire la Călin Popescu Tăriceanu.

"Cu acest individ ne-am lămurit. Are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun individ, fiindcă îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid este de acord cu un astfel de discurs anti-justiţie. Eu nu cred aşa ceva. Pe de altă parte va fi destul de simplu să vedem ce se doreşte. Eu cred că acest individ nu vrea numai pe el să se scape, vrea să-şi scape şi câţiva prieteni. Este suficient să urmărim cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmăririi penale şi o să vedem din cine se compune gaşca despre care se vorbeşte", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Reacţia preşedintelui României vine ca urmare a apelului lansat duminică seara de Călin Popescu Tăriceanu prin care îndemna deputaţii şi senatorii să refuze să se mai pronunţea asupra solicitărilor Justiţiei privind ridicarea imunităţii parlamentare, urmând că viitorul Parlament să decidă.

El a mai susţinut că DNA s-ar implica prin aceste cereri în competiţia electorală.

Preşedintele CSM a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară pentru a stabili dacă preşedintele Senatului, prin afirmaţiile sale, a adus atingere independenţei justiţiei.

Centrul Român de Politici Europene (CRPE), Expert Forum (EFOR), Freedom HouseRomânia (FH), Grupul pentru Dialog Social (GDS) şi mişcarea civică Iniţiativa România (IR) au cerut, luni, demisia lui Călin Popescu Tăriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici