Iohannis, după vizitarea Expoziţiei Universale de la Milano: "Sunt foarte plăcut impresionat"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, după vizitarea Expoziţiei Universale de la Milano, că este "foarte plăcut impresionat", şi că România s-a prezentat" foarte bine", cu un pavilion care se impune "nu prin mărime, ci prin concept".

178 afișări
Imaginea articolului Iohannis, după vizitarea Expoziţiei Universale de la Milano: "Sunt foarte plăcut impresionat"

Iohannis, după vizitarea Expoziţiei Universale de la Milano: "Sunt foarte plăcut impresionat" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Am vizitat pavilionul României, am discutat cu comisarul expoziţiei, am discutat cu comisarul României pentru prezenţa la Expo Milano 2015 şi pot să vă spun că sunt foarte plăcut impresionat. Am reuşit noi, România, şi de data aceasta să ne prezentăm foarte bine, cu un pavilion care nu impresionează prin mărime, ci prin concept. Un concept care se integrează, după părerea mea, foarte bine în tema expoziţiei de aici, o temă legată de pământul care ne hrăneşte şi exploatarea lui într-un mod sustenabil", a declarat Klaus Iohannis, după vizitarea pavilionului României din cadrul Expoziţiei Universale Milano.

Şeful statului a arătat că în pavilionul României se află multe filme, imagini, care arată cum "noi, în România, înţelegem sustenabilitatea, nu numai în ce priveşte hrana, ci şi cultura, viaţa de zi cu zi".

"Această îmbinare între prezentare ultramodernă, pe flat screen-uri mari, şi arhitectura care ne aminteşte în mod plăcut de arhitectura rurală din Deltă, este o îmbinare care mie îmi place. Sunt bucuros că am venit astăzi aici, la expoziţia din Milano, sunt bucuros că am ocazia să vizitez acest loc, care ne reprezintă pentru mai multe luni de zile aici", a mai afirmat preşedintele.

Preşedintele a felicitat organizatorii acestei Expoziţii, arătând că "ţinta este de 20 de milioane de vizitatori şi deja pentru perioada imediat următoare s-au vândut bilete pentru aproximativ 11 milioane de oameni".

"Când am venit încoace am văzut că un număr foarte, foarte mare de vizitatori vor să vadă ce se întâmplă în lume. Sper ca un număr impresionant dintre ei să vadă ce se întâmplă şi în România, în sensul pozitiv", a mai afirmat Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici