Iohannis: Există posibilitatea cu Antonescu prezidenţiabil, dacă doreşte partidul. El nu-şi doreşte

Preşedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, a declarat, vineri, că există posibilitatea ca fostul lider al partidului Crin Antonescu să candideze la alegerile prezidenţiale, dacă baza PNL doreşte acest lucru, însă din discuţiile personale avute cu acesta a aflat că nu-şi doreşte intrarea în cursă.

835 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Există posibilitatea cu Antonescu prezidenţiabil, dacă doreşte partidul. El nu-şi doreşte

Crin Antonescu si Klaus Iohannis (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat, într-o emisiune la Realitatea Tv, dacă mai există vreo posibilitate ca fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, să fie candidat la alegerile prezidenţiale.

"Cu siguranţă există această posibilitate. Teoretic este posibil ca din această consultare la bază să rezulte că foarte mulţi doresc să fie candidat Crin Antonescu şi atunci e clar că această variantă va fi luată în considerare", a afirmat actualul lider interimar al PNL.

De asemenea, el a fost întrebat dacă din discuţiile personale pe care le-a avut cu Antonescu a aflat dacă acesta şi-ar dori sau nu intrarea în cursa prezidenţială.

"Din discuţiile personale nu-şi doreşte, dar aici sigur că trebuie să vedem ce-şi doreşte partidul. E o situaţie interesantă în care mă aflu eu acuma, tocmai fiindcă domnul Antonescu a declarat că se retrage de tot, şi din conducerea partidului şi nu doreşte să candideze. De atunci nu am mai discutat despre candidatură", a mai spus Iohannis.

El a precizat că a discutat cu Antonescu după declaraţia acestuia de retragere din cursa prezidenţială, precizând că acesta ar fi fost "foarte emoţionat" şi a înţeles că a fost o decizie personală pe care a luat-o fostul lider al PNL.

"Nu cred că l-a părăsit cineva, cum nici nu cred că l-a trădat cineva, este o poveste total eronată că l-ar fi trădat cineva, că ar fi existat un complot. Nu a existat absolut niciun fel de complot", a mai afirmat Iohannis.

Liderul interimar al PNL a precizat că Antonescu ar fi putut rămâne preşedinte al partidului, iar dacă acesta ar fi candidat la congres edilul Sibiului nu l-ar fi contracandidat pe fostul preşedinte al PNL în congres.

"Dacă rămânea (la conducerea PNL, n.r.) şi candida, nici nu se punea problema", a susţinut Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici