Iohannis: Îmi pare rău dacă preşedintele se simte sfidat

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, susţinut de opoziţie pentru funcţia de premier, a declarat, duminică, referitor la faptul că preşedintele Traian Băsescu s-a simţit sfidat de Iohannis pentru că nu a fost contactat de acesta, că el nu este "un tip care sfidează oamenii".

28 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Îmi pare rău dacă preşedintele se simte sfidat

Iohannis: Îmi pare rău dacă preşedintele se simte sfidat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Îmi pare rău dacă preşedintele se simte sfidat, eu nu sunt un tip care sfidează oamenii", a spus Iohannis, întrebat despre declaraţia şefului statului în care vorbea de sfidare la adresa sa din partea primarului Sibiului.

Preşedintele Băsescu a declarat, într-o emisiune difuzată sâmbătă de Pro TV, că se aştepta ca primarul Klaus Iohannis să-l fi contactat în momentul în care s-a anunţat ca premier din partea unei majorităţi politice.

Băsescu a spus că nu se îndoieşte de faptul că Iohannis a avut intenţii bune atunci când a primit oferta de a fi propus de partide drept premier.

"Deşi până unde poţi merge cu sfidarea preşedintelui încât să vorbeşti cu partidele, să te anunţi premierul majorităţii şi să nu vorbeşti cu preşedintele? Mă aşteptam să dea un telefon. Până la urmă l-am sunat eu, din politeţe", a adăugat Băsescu.

Preşedintele a spus că se aştepta ca Iohannis să-i fi spus ce intenţii are, ce viziune şi ce propune.

Băsescu a spus că nu acest lucru a fost motivul pentru care nu l-a acceptat pe Iohannis drept premier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici