Iohannis: Instituţia Primei Doamne nu-şi găseşte încă locul în România. Ar trebui să fie o dezbatere

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că instituţia Primei Doamne nu-şi găseşte încă locul în România, dar a apreciat că ar trebui să existe o dezbatere publică în acest sens pentru a vedea dacă românii îşi doresc sau nu o astfel de instituţie.

337 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Instituţia Primei Doamne nu-şi găseşte încă locul în România. Ar trebui să fie o dezbatere

Carmen Iohannis (Imagine: Silvana Armat/Mediafax Foto)

Întrebat cum vede instituţia Primei Doamne, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că aceasta "încă nu-şi găseşte loc în România".

"Ar trebui să existe poate o dezbatere publică pe această temă. Ar trebui să existe probabil câteva studii care ne spun dacă românii îşi doresc aşa ceva sau nu-şi doresc", a spus preşedintele.

"Prima Doamnă a mea, soţia mea, îmi face onoarea să mă însoţească peste tot unde este posibil şi cred că este un prim pas spre a induce în spaţiul public o discuţie despre Prima Doamnă, dar de acolo până la instituţia Primei Doamne cred că mai este cale lungă", a mai spus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici