Iohannis, întrevedere cu premierul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Preşedintele Klaus Iohannis a avut marţi, convorbiri cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedinte şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite, conducătorul Emiratului Dubai.

165 afișări
Imaginea articolului Iohannis, întrevedere cu premierul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Iohannis, întrevedere cu premierul Emiratelor Arabe Unite, şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum

„Preşedintele României a reconfirmat şi cu această ocazie importanţa şi nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale cu Emiratele Arabe Unite, evidenţiind soliditatea dialogului politic şi intensificarea recentă a cooperării economice şi sectoriale. În acest sens, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat obiectivul consolidării acestei tendinţe pozitive a relaţiilor bilaterale în numeroase sectoare de interes strategic pentru ambele ţări, susţinută şi prin documentele semnate cu ocazia vizitei.
Cei doi înalţi demnitari au trecut în revistă domeniile de interes prioritar pentru cele două ţări, respectiv energie, inclusiv sursele regenerabile, educaţie, agricultură, infrastructură de transport, conectivitate digitală, protecţie civilă şi securitate cibernetică”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele României a prezentat Iniţiativa celor Trei Mări şi a menţionat că va găzdui, în acest an, la Bucureşti, Summitul acestei Iniţiative, invitând companiile din Dubai la Forumul de Afaceri care va fi organizat cu această ocazie.

„Vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite a exprimat apreciere faţă de relaţiile foarte bune dintre cele două ţări, din perspectiva dialogului politico-diplomatic şi sectorial, precum şi a contactelor mediului de afaceri şi interumane. De asemenea, înaltul oficial emiratez a arătat interesul de a contribui la consolidarea acestora. Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe vicepreşedintele şi prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite pentru iniţiativa de a organiza COP28, conferinţa ONU pe tema schimbărilor climatice, şi pentru interesul arătat cu privire la problemele legate de sustenabilitate. În acest context, Alteţa Sa Mohammed bin Rashid Al Maktoum şi-a exprimat aprecierea privind bioversitatea şi, respectiv, rezervele de apă ale ţării noastre. Cei doi înalţi oficiali au convenit că România şi Emiratele Arabe Unite vor coopera în domeniile dezvoltării durabile şi educaţiei pentru mediu”, se arată în finalul comunicatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
iohannis,
al maktoum,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici