Iohannis, ironii la adresa Sorinei Pintea: Să ne lase pe noi, românii, să ne construim viitor fără infractori

Klaus Iohannis a ironizat-o miercuri pe Sorina Pintea, afirmând că dacă ministrul Sănătăţii s-a referit la PSD şi la guvernul din care face parte când a spus că că „suntem un popor de infractori”, să plece ”şi să ne lase pe noi, românii, să ne construim viitorul fără infractori”.

321 afișări
Imaginea articolului Iohannis, ironii la adresa Sorinei Pintea: Să ne lase pe noi, românii, să ne construim viitor fără infractori

Iohannis, ironii la adresa Sorinei Pintea: Să ne lase pe noi, românii, să ne construim viitor fără infractori

”Doamna ministru face parte dintr-un guvern şi dacă se referă la partidul domniei sale şi guvernul din care face parte este trist. Dacă avem un partid şi un guvern care face parte din categoria enunţată de domnia sa, poate ar trebui să facă bine pentru toţi să plece acasă şi să ne lase pe noi, românii, să ne construim viitorul fără infractori”, a declarat Klaus Iohannis.

Sorina Pintea a declarat, miercuri, în contextul în care Opoziţia i-a cerut demisia după declaraţia în care a susţinut că românii sunt un popor de infractori că în acest caz este vorba de o declaraţie scoasă din context, care nu reflectă părerea sa personală despre poporul român.

Ministrul Sănătăţii a precizat că nu doreşte să comenteze afirmaţiile Opoziţiei şi că declaraţia apărută în spaţiul public potrivit căreia poporul român este un popor de infractori a fost scoasă din context.

„Aş dori să nu comentez aceste afirmaţii ale Opoziţiei, pot doar să vă spun că aceste declaraţii au fost scoase din context şi atât în acest moment, voi face nişte precizări pe această temă, dar repet această declaraţie a fost scoasă din context”, a spus ministrul.

Reacţia Sorinei Pintea vine după ce PMP i-a solicitat demisia pentru "declaraţia scandaloasă care jigneşte toţi românii".

Sorina Pintea a participat luni la o conferinţă difuzată live pe Facebook, unde tema discuţiei a fost „şpaga la doctor”. Ministrul a spus că „suntem un popor de infractori”, în contextul modificării amenzilor aplicate unităţilor spitaliceşti în cazul abaterilor de la bune practici.

„Am publicat pe site-ul Ministerului Sănătăţii modificarea amenzilor, care se acordă pentru măsuri igienico-sanitare, pentru depăşirea timpului de staţionare în Unitatea de Primiri Urgenţe, vă spun foarte sincer, că m-a amuzat reacţia unora de după. Şi mă gândeam, eu cred că suntem un popor de infractori. În momentul în care se măresc amenzile, protestăm. Păi dacă eu nu am de gând să încalc legea, de ce să fiu supărat că cresc amenzile?”, a spus ministrul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici