Iohannis îşi doreşte un parlament puternic: Legile securităţii vor fi trimise Parlamentului în mai, pot fi adoptate în această sesiune

Preşedintele Klaus Iohannis a precizat, miercuri, că legea privind combaterea terorismului, legea cartelelor prepay şi legea securităţii cibernetice vor fi finalizate de Guvern şi trimise Parlamentului în luna mai, astfel încât pachetul legislativ să poată fi adoptat în această sesiune parlamentară

348 afișări
Imaginea articolului Iohannis îşi doreşte un parlament puternic: Legile securităţii vor fi trimise Parlamentului în mai, pot fi adoptate în această sesiune

Iohannis: Legile securităţii vor fi trimise Parlamentului în mai, pot fi adoptate în această sesiune (Imagine: Codrin Prisecaru/ Arhiva Mediafax Foto)

Iohannis a mai spus că, în urma discuţiilor avute cu premierul şi cu partidele, s-a convenit asupra acestui calendar al adoptării celor trei legi care au nevoie atât de o largă majoritate parlamentară, cât şi de aprobarea societăţii civile.

El a mai spus că a propus partidelor înfiinţarea unei comisii parlamentare care să elaboreze un al doilea pachet de legi privind securitatea, având în vedere că legislaţia este depăşită şi este nevoie de modernizarea ei. Iohannis a mai precizat că în contextul atentatelor teroriste este nevoie de o actualizare a legilor, astfel încât statul să poată preveni astfel de "incidente" şi să asigure siguranţa cetăţeanului.

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a mai spus că este nevoie de un echilibru între drepturile şi libertăţile individului şi securitatea naţională.

Iohannis: Un Parlament puternic exercită un control efectiv nu doar asupra servciilor secrete

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că îşi doreşte un control parlamentar mai eficient, nu numai asupra serviciilor secrete, ci şi asupra celorlalte instituţii aflate în subordinea Legislativului.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, după consultările cu liderii partidelor, că îşi doreşte un parlament puternic, care să legifereze bine şi să exercite un control parlamentar eficient.

“Am atins o chestiune foarte importantă numită controlul parlamentar. Am pornit discuţia, desigur, de la comisiile care controlează serviciile secrete. Am reuşit să ajungem la o discuţie foarte serioasă pe controlul parlamentar, la modul general“, a declarat Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că şi el îşi doreşte un parlament puternic.

“Un parlament puternic este acela care elaborează legi clare, care pot fi aplicate cu mare succes şi foarte bine şi, în acelaşi timp, un parlament puternic este un parlament care exercită efectiv şi eficient controlul parlamentar, nu numai pentru servicii secrete, ci şi pentru celelalte instituţii care se află sub control parlamentar. Am speranţa şi discuţiile din ultimele zile mi-au dat speranţă, că viitorul parlament va face exact acest lucru“, a conchis Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici