Iohannis, la Ziua Marinei: România va continua să susţină Ucraina cât va fi necesar

Preşedintele Klaus Iohannis a participat la evenimentul organizat marţi, la Constanţa, de Ziua Marinei. Este emoţionantă prezenţa atât de multor oameni la ceremonii, a spus şeful statului.

171 afișări
Imaginea articolului Iohannis, la Ziua Marinei: România va continua să susţină Ucraina cât va fi necesar

Iohannis, la Ziua Marinei: România va continua să susţină Ucraina cât va fi necesar

Preşedintele Iohannis a ţinut un discurs în care s-a adresat cetăţenilor, dar şi marinarilor români.

„Este emoţionantă prezenţa atât de multor oameni la aceste ceremonii prilejuite de Ziua Marinei Române, care sunt deja o tradiţie aşteptată, în fiecare an, cu multă bucurie. Ziua de 15 august a devenit, iată, un prilej de a ne reaminti de simbolurile naţiunii noastre, care ne inspiră să fim mai aproape unii de alţii şi să înţelegem, din nou, cât de puternici putem fi împreună, pentru a ne construi un viitor mai bun. Dragi marinari, aveţi admiraţia şi recunoştinţa noastră pentru devotamentul şi demnitatea cu care purtaţi drapelul României pe mările şi oceanele lumii”, a spus preşedintele Iohannis.

Klaus Iohannis a vorbit şi despre războiul din Ucraina, inclusiv despre tensiunile din Marea Neaagră.

„Ne aflăm în vecinătatea războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, iar recentele escaladări, inclusiv atacul asupra infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea apelor teritoriale şi a ţării noastre, reprezintă riscuri semnificative la adresa securităţii în Marea Neagră. Acest context subliniază provocările cu care ne confruntăm în Europa, dar şi relevanţa României ca pilon de stabilitate regional. Importanţa strategică a regiunii Mării Negre pentru securitatea spaţiului euroatlantic este astăzi incontestabilă, aşa cum a fost subliniată şi la Summitul recent al Alianţei Nord-Atlantice de la Vilnius”, a mai spus Iohannis.

Şeful statului a anunţat că România va continua să sprijine Ucraina

„Alături de ceilalţi Aliaţi din NATO, România va continua să susţină Ucraina cât va fi necesar, în lupta sa pentru pace şi libertate. Vom oferi ca şi până acum sprijin politic şi practic multidimensional Kievului, atât bilateral, cât şi prin contribuţia la proiectele NATO dedicate Ucrainei. Vom participa la instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii de asistenţă militară a Uniunii Europene şi vom găzdui viitorul hub regional de antrenament pentru piloţii de pe aeronavele F-16, un centru care va deservi deopotrivă piloţi români, Aliaţi şi ucraineni”, a transmis Klaus Iohannis.

La final, preşedintele României s-a adresat marinarilor români.

„Fie ca Sfânta Fecioară Maria, protectoarea Marinei României, să vă aibă în pază şi ocrotire! La mulţi ani şi bun cart înainte”, a precizat Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, participă marţi la ceremonia organizată cu ocazia Zilei Marinei Române. Evenimentul a început la ora 10.00, în faţa Comandamentului Flotei din Constanţa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici