Iohannis, niciun discurs fără PeSeDe. Atitudinea preşedintelui nu este nouă în spaţiul politic românesc

  • Preşedintele se implică în politică?
  • Klaus Iohannis trasează direcţii politice
  • Iohannis, niciun discurs fără PeSeDe.
668 afișări
Imaginea articolului Iohannis, niciun discurs fără PeSeDe. Atitudinea preşedintelui nu este nouă în spaţiul politic românesc

Iohannis, niciun discurs fără PeSeDe. Atitudinea preşedintelui nu este nou în spaţiul politic românesc

Ai urmărit ping-pongul Iohannis – PSD? Sunt sigură că eşti la curent cu declaraţiile preşedintelui Iohannis, care sunt pline de aprecieri la adresa PSD. Susţinătorii social-democraţilor s-ar putea simţi insultaţi. Până unde îşi permite un preşedinte să ajungă cu declaraţiile politice? Îţi răspunde analistul politic, Bogdan Teodorescu.

Bogdan Teodorescu – analist politic: Cu regret trebuie să vă spun că îşi permite până unde şi-au permis şi preşedinţii anteriori. Deci, gestul domnului Iohannis nu este nou în spaţiul politic românesc. Singurul preşedinte care nu a făcut astfel de excese se numeşte Emil Constantinescu. 

În trecut, preşedinţii s-au aliniat în spatele partidului pe care îl reprezentau şi l-au sprijinit ori de câte ori au putut.

Bogdan Teodorescu – analist politic: În momentul în care exista o cumpănă din perspectiva politică a partidului respectiv, fie guvernamentală fie electorală, preşedintele respectiv a intrat în rolul de reprezentant, de vector de imagine al partidului de unde a provenit.

Constituţionaliştii au aruncat pe piaţa idea suspendării preşedintelui, ca metodă de stăpânire a limbajului anti-PSD. Dar, în România, suspendarea funcţionează foarte greu. Ne aducem aminte de suspendările lui Traian Băsescu din 2007 şi 2012. După fiecare suspendare, preşedintele a devenit şi mai puternic.

Bogdan Teodorescu – analist politic: Din acest punct de vedere, orice discuţie ar ridica Partidul Social Democrat, singurul care ar putea să ceară suspendarea, ar fi în avantajul Partidului Naţional Liberal. Personal, nu cred că această suspendare ar trece, nici acum, nici mai târziu. PSD-ul nu este, în momentul de faţă, în situaţia de a propune sau de a susţine o asemenea iniţiativă. Şi acum, dacă îmi daţi voie şi o parere mai personală, nici nu cred că vrea foarte tare acest lucru. 

Şi, totuşi, ce e de făcut în această situaţie?

Bogdan Teodorescu – analist politic: O să dau un citat care nu va fi favoritul multora, dar fiecare ţară are preşedinţii pe care îi merită. Noi asta vrem. 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici