Iohannis: Niciun politician, oricât de Băsescu sau Udrea ar fi, nu are dreptul să îndemne la boicot

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, marţi, că din punctul său de vedere niciun politician, ”oricât de Băsescu sau Udrea ar fi”, nu are dreptul să îndemne oamenii la boicotarea alegerilor, deoarece ”este un drept al românilor câştigat prin jertfă” şi oameni au murit pentru acest lucru.

379 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Niciun politician, oricât de Băsescu sau Udrea ar fi, nu are dreptul să îndemne la boicot

Klaus Iohannis (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Iohannis a fost întrebat cum vede posibilitatea ca Traian Băsescu şi Elena Udrea să îndemne la boicot în turul II al prezidenţialelor în cazul în care candidatul PMP nu va intra în turul II şi dacă acest lucru l-ar afecta.

”Sincer, nu m-ar afecta, dar m-ar deranja (...). Foarte simplu, este un drept al românilor câştigat prin jertfă. Oameni au murit pentru acest drept şi eu cred că niciun politician, oricât de Băsescu sau Udrea ar fi, n-are dreptul să spună electoratului să nu meargă să-şi exprime votul”, a răspuns prezidenţiabilul ACL.

De asemenea, el a fost întrebat cum vede declaraţiile şefului statului în care a susţinut că a fost ”umilit” de PNL şi din acest motiv are o problemă cu liberalii.

”Nu ştiu, eu cred că a fost umilit de 7,4 milioane de alegători care au votat pentru demitere”, a răspuns Iohannis, făcând referire la referendumul din 2012.

Iohannis a mai fost întrebat dacă după primul tur de scrutin al prezidenţialelor va purta discuţii cu celelalte partide şi candidaţi de dreapta.

”Încă nu ne-am decis în echipa de coordonare a alegerilor dacă facem sau nu astfel de discuţii”, a răspuns Iohannis, menţionând că discuţiile ”sigur” nu-i vor viza pe Călin Popescu Tăriceanu sau Teodor Meleşcanu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, despre faptul că nu susţine candidatul ACL la alegerile prezidenţiale, că are ”o problemă uriaşă cu PNL”, pentru că a fost umilit de ”oamenii ăştia” groaznic, pentru că era preşedinte şi ”a fost trimis la un garaj”. ”Eu am o problemă uriaşă cu PNL. Este partidul care m-a suspendat în 2007, împreună cu PSD, în 2012 a fost susţinătorul suspendării. Ştim ce a însemnat anul 2012, România a fost împinsă înapoi la capitolul credibilitate cu 10 ani”, a comentat Traian Băsescu, la Adevărul Live.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici