Iohannis: Noul concept strategic aliat va trebui să reflecte noua realitate de securitate

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi cu preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sánchez, despre situaţia strategică la Marea Neagră, în contextul invaziei ruseşti în Ucraina şi a spus că noul concept strategic aliat care va fi adoptat la Madrid va trebui să reflecte noua realitate de securitate

159 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Noul concept strategic aliat va trebui să reflecte noua realitate de securitate

Sursa Foto- Klaus Iohannis, Facebook

„I-am transmis preşedintelui guvernului Spaniei întreaga apreciere pentru cooperarea foarte bună în cadrul NATO şi susţinerea României pentru un Summit aliat de succes în luna iunie la Madrid. Noul concept strategic aliat care va fi adoptat la Madrid la va trebui să reflecte adecvat noua realitate de securitate”, a spus Klaus Iohannis.

Preşedintele României a spus că a evaluat împreună cu Pedro Sánchez situaţia de securitate din proximitatea directă a flancului estic şi în special la Marea Neagră, ca urmare a invaziei Rusiei în Ucraina.

„Această nouă situaţie necesită consolidarea consistentă a posturii de descurajare şi apărare pe flancul estic, în special în sudul său, unde se află România, inclusiv prin crearea rapidă a grupului de luptă, amplasat în ţara noastră. Contăm pe sprijinul Spaniei în acest sens”, a mai declarat preşedintele.

Iohannis a mai spus că încurajează creşterea acestor contribuţii în România şi la Marea Neagră, „pentru că actualul context extrem de complicat o impune”.

„România va continua să acţioneze la rândul său ca stat responsabil contribuitor la securitatea regională şi euro-atlantică, alături de Spania şi de ceilalţi aliaţi”, a mai spus Klaus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici