Iohannis: Nu acceptăm ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate. PSD să aleagă între noi şi ei

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, joi, că PNL nu acceptă să fie pus pe picior de egalitate cu PC, el afirmând: "PSD trebuie să aleagă între noi şi ei". "Din punctul nostru de vedere, e limpede: nu vrem nimic de la alţii".

2222 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Nu acceptăm ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate. PSD să aleagă între noi şi ei

Prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis (Imagine: Silviana Armat/Mediafax Foto)

"Este o ecuaţie simplă, clară, în care nu cerem nimic de la alţii", a declarat Klaus Iohannis, într-o conferinţă de presă la Sibiu, referindu-se la stadiul negocierilor din USL.

El a mai spus este exclus ca PC să aibă un vicepremier.

"PSD trebuie să aleagă între noi şi ei. Nu acceptăm ca PNL şi PC să fie pe picior de egalitate", a avertizat Iohannis.

El a mai spus că, după ce s-a format USD, PSD a venit la negocieri cu "pretenţii care nu sunt chiar în regulă".

"Nu am încercat cu nimic să intrăm în spaţiul PSD", a afirmat Iohanis.

El a mai spus că pretenţiile liberalilor au fost strict legate de oameni din PNL şi, pentru a da semne că sunt de bună credinţă şi deschişi, la negocieri liberalii au acceptat chiar ca trei dintre miniştrii delegaţi ai PSD să devină miniştri plini, în condiţiile în care doar un ministru al PNL se afla în aceeaşi situaţie.

Iohannis a mai afirmat că nu a fost stabilită "nicio dată, niciun loc" pentru continuarea negocierilor, dar apreciază că este posibil ca acestea să fie reluate luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici