Iohannis: România va intra într-o stare de echilibru după alegeri

Primarul Sibiului, Klaus Iohannis, a declarat, joi, la o lansare de carte, că democraţia nu este în pericol şi că România va intra într-o stare de echilibru după alegeri.

12 afișări
Imaginea articolului Iohannis: România va intra într-o stare de echilibru după alegeri

Iohannis: România va intra într-o stare de echilibru după alegeri (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Primarul Sibiului a vorbit, la lansarea volumului "Criza şi după criză" a lui Andrei Marga, despre faptul că există criză la mai multe niveluri, respectiv financiar, în administraţie publică, în educaţie şi în politic.

"Criza politică şi guvernamentală este mai mult generată de campania electorală şi alegerile prezidenţiale. Dezbaterea dintre candidaţi ar fi avut câteva subiecte importante pe durata campaniei, dar, dacă nu ar fi existat această criză politică, dezbaterile nu ar fi părut atât de importante", a spus Klaus Iohannis în timpul prezentării volumului.

Iohannis s-a declarat convins că imediat după alegeri nu va mai exista o criză politică, că democraţia nu este în pericol şi că România va intra într-o stare de echilibru.

La rândul său, Andrei Marga a declarat că această criză economică despre care se vorbeşte foarte mult nu se înregistrează la nivel mondial, ci este vorba despre o recesiune internaţională.

"Criza nu e mondială. Germania nu este în criză, de exemplu. Austria din nou nu este în criză. Poate au o oarecare recesiune, dar nu sunt în criză. Criza este eminamente românească şi de vină sunt autorităţile româneşti. Polonia nu a intrat în criză sau cel puţin nu la nivelul la care a făcut-o România. Noi avem o criză a capacităţii administrative. Uitaţi-vă de exemplu la actele juridice ale Guvernului condus bine de cei de la Cluj şi care au fost foarte multe infirmate juridic", a declarat Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

El a spus că România mai are o criză a educaţiei, dar şi o criză a calificărilor profesionale, iar trecerea peste criza economică nu se va face "prin strategia simplei tăieri din bani", pentru că aceasta s-a mai încercat la nivelul României, fără rezultate foarte bune.

"Criza nu a trecut. România abia acum începe să simtă criza economică. Eu aş da salariul pe trei luni şi nu pe opt zile, aşa cum s-a decis la nivel naţional, dacă acest lucru ar duce la depăşirea crizei", a spus Andrei Marga.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a luat şi el cuvântul la lansarea de carte, a spus că îl apreciază pe Andrei Marga pentru "vehemenţa cu care vorbeşte despre impotenţa sistemului politic actual în faţa crizei".

Andrei Marga, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj Napoca, Mircea Geoană, preşedintele PSD, şi Klaus Iohannis, primarul Sibiului, au participat, joi, în curtea Primăriei Sibiu, la o discuţie despre criza economică din România, cu ocazia lansării volumului "Criza şi după criză" a lui Andrei Marga.

Volumul a fost lansat oficial, joi, la Sibiu, în prezenţa autorului, dar şi a numeroşi politicieni, printre care Mircea Geoană, preşedintele PSD, Klaus Iohannis, primarul Sibiului, dar şi Ecaterina Andronescu şi Victor Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici