Iohannis: Şcolile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezenţă fizică, cu mască şi distanţare

Şcolile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezenţă fizică, dar şi cu respectarea măsurilor de protejare, cu mască şi distanţare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la finalul întâlnirii cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, pe tema deschiderii anului şcolar.

2001 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Şcolile se vor deschide pe 13 septembrie, cu prezenţă fizică, cu mască şi distanţare

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Ne aflăm în valul patru şi am vrut să văd cât de pregătit e sistemul sanitar şi cum începem şcoala”, a spus preşedintele, care a cerut creşterea capacităţii de testare, precum şi ca spitalele să poată trata şi pacienţii non COVID aşa cum trebuie.

Preşedintele spune că şcoala online nu poate suplini desfăşurarea clasică a cursurilor, fiind doar o soluţie temporară atunci când situaţia epidemiologică e gravă. „Prioritatea zero este să asigurăm un învăţământ de calitate”, a spus el.

Şcoala va trece în online doar în cazul în care incidenţa va trece de 6 cazuri la mie, vaccinarea fiind singura soluţie eficientă pentru a asigura revenirea în sălile de clasă, a spus preşedintele, care a făcut un apel către părinţi şi peronalul din învăţământ să se vaccineze.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici