Iohannis şi Ciucă salută decizia Comisiei Europene în privinţa Moldovei şi Ucrainei

Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Niciolae Ciucă au salutat, vineri, decizia Comisiei Europene de a recomanda ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat UE.

125 afișări
Imaginea articolului Iohannis şi Ciucă salută decizia Comisiei Europene în privinţa Moldovei şi Ucrainei

Mediafax Foto

„După luni de dialog intens şi coordonare, sunt foarte bucuros să salut decizia Comisiei Europene de a acorda statutul de ţări candidate Ucrainei şi Republicii Moldova. Acesta este un pas înainte bine meritat pentru toţi cetăţenii ucraineni şi moldoveni. Vom continua să susţinem activ Ucraina şi Republica Moldova să facă parte din familia europeană!”, a scris Klaus Iohannis, vineri pe Twitter.

Şi premierul Ciucă a salutat decizia Comisiei Europene.

„Astăzi (vineri - n.r.), Comisia Europeană a transmis un mesaj pozitiv cu privire la statutul de candidat la UE şi perspectiva de membru pentru Republica Moldova, Ucraina şi Georgia. Guvernul României este pregătit să sprijine parcursul european al partenerilor noştri apropiaţi din est şi aspiraţiile cetăţenilor lor pentru societăţi mai prospere şi mai democratice”, a transmis premierul.

Comisia Europeană a recomandat vineri ca Ucraina şi Republica Moldova să primească statutul de candidat, un pas simbolic pe drumul lung către aderarea la Uniunea Europeană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici