Iohannis şi delegaţii PSD s-au CONTRAZIS la Cotroceni pe tema protocoalelor secrete. Preşedintele: Nu au fost făcute în mandatul meu

Preşedintele Klaus Iohannis le-a spus social-democraţilor, miercuri, la consultările de la Palatul Cotroceni, că protocoalele secrete nu au fost făcute în mandatul său, şeful statul fiind contrazis în cadrul întrevederii, au relatat pentru MEDIAFAX surse din PSD.

1434 afișări
Imaginea articolului Iohannis şi delegaţii PSD s-au CONTRAZIS la Cotroceni pe tema protocoalelor secrete. Preşedintele: Nu au fost făcute în mandatul meu

Iohannis şi delegaţia PSD s-au contrazis la Cotroceni pe tema protocoalelor secrete

"A spus că <Protocoalele nu au fost în mandatul meu>", au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, surse social-democrate, despre consultările de la Palatul Cotroceni pe tema legislaţiei în domeniul justiţiei.

Potrivit surselor citate, delegaţia PSD de la Cotroceni i-a răspuns şefului statului că nu este adevărat şi social-democraţii au invocat protocolul din 2016 încheiat între SRI şi Parchetul General.

Delegaţia PSD de la Palatul Cotroceni a fost formată din Liviu Dragnea, Florin Iordache, Robert Cazanciuc, Şerban Nicolae şi Eugen Nicolicea"

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat miercuri, după consultările pe Legile Justiţiei, că i-a adresat preşedintelui Klaus Iohannis, pe lângă cele 10 puncte privind statul de drept, şi şapte întrebări, dar nu a vrut să se le facă publice.

"A fost o discuţie relativ aşezată, în care domnul preşedinte ne-a exprimat punctul dumnealui de vedere, în sensul că ar trebui reluat procesul legislativ. Nu e nevoie, în opinia noastră, pentru că există deja OUG 92, care intră în procedură parlamentară şi care cuprinde recomandările Comisiei de la Veneţia. Noi nu am respins niciodată o discuţie despre sistemul de justiţie din România. Dimpotrivă, a fost un obiectiv asumat, pentru că am decis din 2016 să facem greşeala să ne facem că nu vedem ce se întâmplă în România, că nu vedem abuzurile în sistemul de justiţie din România. Nu putem să ne facem că nu există nişte protocoale secrete, toxice, care a parazitat instituţii importante ale statului, care au fost folosite de unele forţe oculte", a declarat Liviu Dragnea.

Delegaţia PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, a mers la Cotroceni cu un document ce prevede 10 puncte legate de statul de drept, printre acestea fiind stoparea abuzurilor, garantarea independenţei judecătorilor şi răspunderea magistraţilor pentru reaua-credinţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici