Iohannis va participa la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile în UE

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, vineri, la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile şi a creşterii economice în Uniunea Europeană, la Göteborg, în Suedia, unde va discuta despre importanţa educaţiei pentru îndeplinirea cerinţelor de pe piaţa muncii.

153 afișări
Imaginea articolului Iohannis va participa la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile în UE

Iohannis va participa la Summitul social privind promovarea locurilor de muncă echitabile în UE

În cadrul reuniunii vor fi discutate politicile şi iniţiativele în domeniu la nivel european, pentru a identifica modalităţile prin care Uniunea Europeană, statele membre şi partenerii sociali pot asigura îndeplinirea priorităţilor economice şi sociale comune. Vor fi abordate subiecte precum: locuri de muncă echitabile, pieţe ale muncii europene funcţionale şi echitabile, oportunităţi egale, protecţie socială eficientă şi sustenabilă, şi promovarea dialogului social, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

În intervenţia pe care o va susţine, Klaus Iohannis va vorbi despre importanţa pe care o are educaţia în asigurarea îndeplinirii cerinţelor de pe piaţa muncii şi va insista pentru adaptarea continuă a politicilor educaţionale la dezvoltările tehnologice şi la dinamica de pe piaţa muncii, se arată în documentul citat.

Totodată, şeful statului va discuta despre necesitatea reducerii şomajului în rândul tinerilor, prin politici educaţionale relevante, dar şi prin acordarea de stimulente angajatorilor.

Cu prilejul summitului, va avea loc şi o reuniune informală a membrilor Consiliului European dedicată acţiunilor viitoare ale Uniunii în domeniile educaţie şi cultură. În cadrul acesteia, Klaus Iohannis va exprima sprijinul României pentru proiectele şi iniţiativele din aceste domenii.

De asemenea, Iohannis va discuta despre impactul programului Erasmus+ (programul Uniunii Europene de sprijin în domeniile educaţiei, formării, tineretului şi sportului), precizează documentul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici