Iohannis: Vreau ca în această săptămână să terminăm prima rundă de consultări cu partidele

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că vrea să termine în această săptămână prima rundă de consultări cu partidele parlamentare, iar după aceea va expune primele concluzii şi opinia sa în ce priveşte demersul ulterior.

1463 afișări
Imaginea articolului Iohannis: Vreau ca în această săptămână să terminăm prima rundă de consultări cu partidele

Iohannis: Vreau ca în această săptămână să terminăm prima rundă de consultări cu partidele

"Avem un guvern demisionar, aştept ca prim-ministrul demisionar să-mi înainteze demisia, demisia Guvernului şi, imediat după aceea, voi lua legătura cu partidele politice parlamentare şi voi convoca consultări cu partidele", a spus preşedintele, în declaraţia de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

Iohannis a menţionat că aceste consultări, "în varianta optimală", vor avea loc joi, cel târziu vineri.

"Vreau încă în cursul acestei săptămâni să finalizez prima rundă de consultări politice, pentru a avea o imagine despre cum văd partidele soluţionarea acestei situaţii", a adăugat şeful statului.

"Vom avea un guvern interimar, vom avea o soluţie pe care o voi comunica atunci când ea se cristalizează", a mai spus preşedintele.

Menţionând faptul că în cursul acestei zile şi partidele şi analiştii "au vehiculat fel şi fel de variante", preşedintele a precizat că el nu doreşte la acest moment să intre "în detalii tehnice".

"După ce vom parcurge următorii paşi şi după prima rundă de consultări, voi veni în faţa opiniei publice, voi expune primele concluzii şi voi expune opinia mea în ceea ce priveşte demersul ulterior", a spus Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici