Ion Cristoiu: Joe Biden este deja câştigător. La ora actuală asistăm la scenariul Geoană- Băsescu

  • Ion Cristoiu: Deci la ora actuală asistăm la scenariul Mircea Geoană-Traian Băsescu, când au venit voturile din străinătate. Acum se întâmplă lucrul următor. Numărarea voturilor primite prin corespondenţă sau timpurii va duce la o creştere a numărului de voturi în favoarea lui Joe Biden.
  • Ion Cristoiu: Acolo măreaţa presă americană, care era model pentru noi, CNN, printre altele, a fost de o sută de ori mai tendenţioasă decât orice site tendenţios din România. Nu am mai întâlnit aşa ceva. Şi Trump a provocat presa, presa a devenit imediat orgolioasă, şi, cel puţin CNN, ajunsese să semene cu OTV.
  • Ion Cristoiu: Ce fac şi ce se întâmplă acolo, la nivel de Trump cel puţin, începe să ne depăşească chiar şi pe noi. Cu acuzaţii de fraudă, tema sacilor, observaţi că e deja o temă planetară, fraudă, s-au introdus, zice Trump, buletine în saci. Tema fraudei e la fel de puternică ca şi la noi. Noi să fim mândri că e şi la ei
29630 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Joe Biden este deja câştigător. La ora actuală asistăm la scenariul Geoană- Băsescu

Publicistul Ion Cristoiu spune că multe dintre situaţiile postelectorale din America ne amintesc de România, iar teme ca furtul voturilor cu sacii, răsturnarea scorului, protestele de după vot sau partizanatul presei sunt un deja vu pentru noi, americanii reuşind chiar să ne întreacă.

Ion Cristoiu afirmă că Joe Biden este deja câştigător şi a explicat de ce întârzie numărarea voturilor după alegerilor prezidenţiale din America.

“Joe Biden este deja câştigător şi vă spun şi de ce. Cu mai mult de 270 cât au ei nevoie pentru că s-a întâmplat un lucru care în România nu se explică. Au fost trei categorii de voturi. Pe data de 3 noiembrie au ieşit la vot trumpiştii, cei care nu se tem de pandemie, pentru că aşa i-a învăţat Trump. Aşa se explică procentajul pe care l-a avut Donald Trump. Însă adepţii democraţilor, care se tem de pandemie, au votat fie prin votul prin corespondenţă, fie prin votul timpuriu”, a afirmat publicistul joi, la Aleph News.

Ion Cristoiu continuă şi susţine că acum asistăm, de fapt, la o situaţie similară cu prezidenţialele din România, din 2009, când seara, la închiderea urnelor, Mircea Geoană, candidatul PSD era câştigător, iar a doua zi dimineaţă, după sosirea şi numărarea voturilor din străinătate, Traian Băsescu a ajuns preşedinte. PSD a contestat rezultatul alegerilor, reclamând fraude electorale, dar Curtea Constituţională, după ce a cerut renumărarea voturilor anulate, a validat rezultatul alegerilor.

“Deci la ora actuală asistăm la scenariul Mircea Geoană-Traian Băsescu, când au venit voturile din străinătate. Acum se întâmplă lucrul următor. Numărarea voturilor primite prin corespondenţă sau timpurii va duce la o creştere a numărului de voturi în favoarea lui Joe Biden. Deci din punctul acesta de vedere lucrurile sunt clare şi probabil că democraţii mizează pe un număr mult mai mare de electori şi, foarte important, întârzie numărarea pentru că, spre deosebire de 3 noiembrie când a fost simplu, s-a dus omul la vot, s-a numărat seara, acum fiecare vot prin poştă trebuie verificat dacă nu cumva e trimis de altcineva decât autorul. Aşa se explică, dar eu, cel mult, că am câştigat toate pariurile, îl consider deja preşedinte pe Joe Biden”, a declarat publicistul

Ion Cristoiu spune că un alt aspect ce duce cu gândul la România, ba chiar o întrece, este comportamentul presei americane faţă de Donald Trump şi acuzaţiile de fraudare a alegerilor, voturile furându-se cu sacul şi la ei, ca şi la noi.

“Acolo măreaţa presă americană, care era model pentru noi, CNN, printre altele, a fost de o sută de ori mai tendenţioasă decât orice site tendenţios din România. Nu am mai întâlnit aşa ceva. Şi Trump a provocat presa, presa a devenit imediat orgolioasă, a spus ia uite nu ne face curte Trump şi cel puţin CNN ajunsese să semene cu OTV, ba chiar OTV poate fi un post foarte bun din punctul acesta de vedere. Acum îmi dau seama că la noi e această chestiune – măreaţa Americă, să nu cumva să cultivăm în rândurile poporului român  neîncrederea în America. Dar ce fac şi ce se întâmplă acolo, la nivel de Trump cel puţin, începe să ne depăşească chiar şi pe noi. Cu acuzaţii de fraudă, tema sacilor, observaţi că e deja o temă planetară, fraudă, s-au introdus, zice Trump, buletine în saci. Tema fraudei e la fel de puternică ca şi la noi. Noi să fim mândri că e şi la ei”, a comentat, amuzat, publicistul.

Un alt moment care i-a atras atenţia lui Ion Cristoiu este protestul republicanilor lui Trump care contestă, fac poze la biroul de numărare a voturilor, de parca am fi la noi, pe Facebook. Cu toate acestea, mai spune publicistul, nu vom asista la o răsturnare a votului în favoarea lui Trump, iar Joe Biden va ajunge preşedintele SUA.

“O altă temă, dacă aţi observat, este contestarea alegerilor în stradă. Să ştiţi că şi republicanii contestă, fac poze, apar foarte multe poze în care electoratul republican face poze la biroul de numărare a voturilor care a tras storurile. Parcă am fi la noi, pe Facebook. Din punctul acesta de vedere sunt mândru că sunt român. Până acum numai noi consideram că suntem... dar uită-te că şi America face la fel. (...) Nu vom fi martorii unei noi răsturnări în favoarea lui Trump pentru că vin voturile prin corespondenţă şi acestea sunt multe în favoarea lui Joe Biden (...) Mai durează şi fiecare oră care trece e în favoarea lui Joe Biden”, a subliniat Ion Cristoiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici