Ion Cristoiu: Preşedintele României le-a spus ruşilor că în interiorul armatei Rusiei sunt oameni de-ai noştri

7294 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Preşedintele României le-a spus ruşilor că în interiorul armatei Rusiei sunt oameni de-ai noştri

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că prin declaraţiile preşedintelui Iohannis, conform cărora, în cazul tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina, România dă informaţii altora pentru că avem servicii foarte performante pe această zonă, şeful statului a dat dovadă de iresponsabilitate, divulgând practic că avem spioni în rândul armatei ruse.

“A fost iresponsabil. Nu ai voie să divulgi, să spui în public că tu ai reţea acolo. (...) Din ce spune preşedintele, NATO a spus că voi sunteţi buni la oamenii, ia daţi-ne şi nouă informaţii. Numai că informaţii le-a dat, potrivit preşedintelui, servicii specializate în conflict. Nu cred că era vorba depre SIE pentru că el trebuia să aibă oameni în interiorul armatei ruse. Nu putea să aibă decât de la DGIA, adică serviciul secret al Armatei”, a afirmat publicistul vineri seara, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu nu exclude ca informaţiile cu care preşedintele Iohannis se laudă că le dă NATO să fi fost de fapt inventate, în condiţiile în care banii pentru plata spionilor din armată (fondul operativ) au fost deturnaţi, făcând obiectul unei anchete.

“Păi cum să aibă când, nu demult, şeful operativ adjunct al Armatei, generalul Hăpău, a fost trimis în judecată pentru că pe banii pe care el pretindea că îi dă pe informaţii, şi-a luat o vilă. După asta, a venit dezvăluirea pe blogul lui Silviu Sergiu şi anume că anchetatul, era un fel de Coldea al lor, spune că aceasta era o practică. Şi anume se inventau spioni şi se luau banii. Adică, cum ar fi acum. Noi am oferit NATO nişte informaţii pe care le-au făcut ăia în birou pentru că banii au fost deturnaţi. Aţi înţeles care e şmecheria? Deci există un fond operativ, a fost şi la scandalul cu Doi şi-un sfert (DIPI, serviciul secret al MAI), pentru care nu dai nicio socoteală. Şi atunci, tu dacă eşti bandit spui am fost la Paris şi acolo am dat o masă unei actriţe şi m-a costat atât, dar de fapt tu nici nu ai stat de vorbă cu ea şi i-ai băgat în buzunar”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu se întreabă, în aceste condiţii, cum o astfel de deturnare de fonduri nu a fost sesizată de serviciul de contrainformaţii al Armatei, mai ales că banii ar fi fi fost folosiţi şi pentru mituirea unor politicieni, inclusiv Klaus Iohannis.

“Fiecare serviciu are nişte contrainformaţii care sunt pe urmele tale. Deci, în cazul de faţă, gândiţi-vă ce fel de serviciu de informaţii al Armatei... Şeful operativ îşi făcea o vilă. Dar unde erau contrainformaţiile lor? Principala sursă pentru contrainformaţii sunt abaterile în materie de avere. Sau începi să duci o viaţă deşănţată şi cheltui mai mult decât trebuie. Normal era să intrebe de unde are ăsta bani de îşi face vilă? El povesteşte la interogatoriu că foloseau fondul operativ ca să mituiască. A şi spus că i-a cumpărat costumul de schi al lui Iohannis. Pentru politicieni este foarte periculos. De exemplu, Iohannis se duce în străinătate, cu cuconiţa. Chiar şi preşedintele nu are atâţia bani. Şi, zic ipotetic, doamna merge la un magazin, cu sepepistul, nu-i aşa? Şi vrea o geantă şi nu are bani. Şi sepepistul zice nicio  problemă, vorbeşte cu Pahonţu şi îi dă din banii ăştia. Aţi înţeles care e şmecheria? Te împachetează de nu te vezi, că nu spune <domnu, uitaţi o geantă cu bani> (...) Deci preşedintele României le-a spus ruşilor că în interiorul armatei Rusiei sunt oameni de-ai noştri”, a mai spus publicistul. 

“Situaţia este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniţă de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenţie aceste lucruri, deci să nu-şi imagineze cineva că noi stăm şi aşteptăm informaţii de la alţii. Nu, noi dăm informaţii altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuţii cu ministrul Apărării şi cu alţi conducători de servicii specializate, cunoaştem foarte bine situaţia din teren şi tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijoraţi”, a afirmat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, care a anunţat şi convocarea unui CSAT pe această temă.

 

Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii, realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de noul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, iar ultimul de fostul parlamentar PSD, Iulian Iancu.

Locul 5- Iulian Iancu, fost deputat PSD, preşedintele World Energy Council

Este simpatia mea deosebită. Este cel care m-a convins, anul trecut, că vine noua revoluţie industrială. Uitaţi-vă la interviul cu Iulian Iancu sâmbără seara la Aleph News şi vedeţi că nu e vorba de a pune puieţi. Este vorba despre o revoluţie. Se renunţă la carbon, gazul devine hidrogen şi se trece pe energie verde.

Locul 4- Klaus Iohannis, preşedintele României

Un taximetrist mi-a spus o chestie genială despre domnia sa, apropo de ieşitul pe bicicletă. Iese să facă poze. Îi plac chestiile astea cu bicicleta, plantat puieţi. Astea sunt de poze, de secolul XIX, nu mai merge în ziua de azi. Adică el s-a dus cu bicicleta la Cotroceni, cu sepepişti, dar nu s-a întors înapoi. El trebuia să se duca cu bicicleta în fiecare zi şi să zică nu mai merg cu maşina că vreau să slăbesc, nu ca să mă pozeze că merg cu bicicleta. Cum să dea 2.000 de euro, dă-o încolo de bicicletă. Adevăratul biciclist nu are nevoie de bicicletă de 2.000 de euro.

Locul 3- Kelemen Hunor, preşedintele UDMR

Nu s-a terminat bine conflictul din coaliţie şi a zis că de fapt acest acord semnat de ei era ca să iasă cu faţa curată USRPLUS. Cu toată sinceritatea şi stima, lor puţin le pasă că premierul e dincolo. Marea lor problemă e să nu-i dea afară Viktor Orban. Aşa că dacă-i dă afara Ludovic Orban, nu-i nicio problemă.

Locul 2- Clotilde Armand, primarul sectorului 1

Unde e sediul PNL, acolo unde e parcul ăla uriaş al Lupeascăi, RAAPPS a vândut un sfert din parc sub ochii peneliştilor. Se construieşte un bloc, au tăiat copacii. E prima dată când sunt alături de Clotilde. Cum să tai copac de acolo, dar unde erau peneliştii? Nu putea să întrebe Ludovic Orban? Şi ea a fost corectă.

Locul 1 -  Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii

A fost criticată de toată lumea că de ce când a preluat mandatul nu a zis dă-l dracu pe Vlad Voiculescu. Mie mi s-a părut foarte corect. O alta care nu avea caracter ori nu-l amintea, ori spunea: eu voi face altă politică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici