Ion Cristoiu: Se face totul pentru ca Mircea Diaconu să îl ducă pe Dan Barna în turul al doilea al prezidenţialelor

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că se mizează pe Mircea Diaconu, candidat independent la prezidenţiale, deoarece în cazul în care acesta ia din electoratul Vioricăi Dăncilă, atunci în turul al doilea ajunge Klaus Iohannis cu Dan Barna.

11785 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Se face totul pentru ca Mircea Diaconu să îl ducă pe Dan Barna în turul al doilea al prezidenţialelor

Ion Cristoiu: Se face totul pentru ca Diaconu să îl ducă pe Barna în turul al doilea al prezidenţialelor

„Călin Popescu Tăriceanu, nu ştiu dacă putem vorbi de interes, putem bănui având în vedere absenţa unui motiv serios, întemeiat, că ori a fost şantajat ori i s-a spus să iasă de la guvernare. Nu există niciun argument plauzibil, convingător pentru ALDE sau opinia publică în legatură cu această aventură pe care domnul Tăriceanu a propus-o partidului ALDE. Nu trebuie să uităm că ALDE este un partid mic şi mă refer la partid mic nu numai la eşecul de la alegerile eruoparlamentare sau la felul în care stă în sondaje ci la faptul că a avut un scor mic şi la alegerile din 2016. ALDE a fost cooptat la guvernare şi dintr-o bunăvoinţă a PSD, deşi un partid mic, aducând un procentaj mic de parlamentari, ALDE a beneficiat uriăşeşte preşedintele Senatului, miniştri, vicepremieri, secretari de stat, subsecretari de stat, şefi de concentrate, în cei doi ani şi ALDE a profitat din plin de această condiţie şi în mod ciudat pentru ce se întamplă acum, nu a protestat niciun moment nici când la cârma PSD se afla Liviu Dragnea”, a afirmat Ion Cristoiu, pentru MEDIAFAX.

Jurnalistul a mai spus că „Nu putem să îl credem pe Tăriceanu că a descoperit ca Guvernul nu are un program modern şi nu este suplu. E limpede că ne aflăm în faţa unei enigme, există şi ipoteza care circulă prin redacţii că e vorba de un şantaj, amintim de Crin Antonescu care a ieşit astfel din scenă”.

În opinia lui Ion Cristoiu, „Ce este şi mai ciudat este că această aventură nu îşi are cauza în nevoile lui Tăriceanu de a candida, ci în a-l sprijini pe independentul Diaconu”.

„Am 50 de ani de presă şi cunosc ca istoric al clipei politica în România de pe la 1948. Nu am pomenit o asemenea generozitate, care de dragul unui independent iese de la guvernare, renunţa la funcţia de presedinte al Senatului doar ca Mircea Diaconu să poată fi sprijinit. Şi dacă Mircea Diaconu ar ajunge preşedinte tot nu văd care e afacerea. Dacă ajunge Mircea Diaconu preşedinte, nu văd cum ar face ca ALDE să devină partid de guvernământ. Este o enigma ca şi în cazul Caracal şi al teroriştilor, nu cred că vom afla această enigmă”, a explicat jurnalistul.

Cristoiu explică strategia din spatele candidaturii lui Mircea Diaconu

Ion Cristoiu a mai spus că a urmărit cu atenţie scenariul lansării lui Mircea Diaconu la prezidenţiale, care nu a fost unul întâmplător, precizând că strategia a fost gândită cam de jumătate de an.

„Personajul cheie al acestor întâmplări este Diaconu, am urmărit cu atenţie scenariul lansării lui, este un scenariu, atenţie că Mircea Diaconu nu s-a înscris în această cursă, aşa cum s-a întâmplat la prezidenţialele anterioare ca să se afle în treabă. El s-a înscris beneficiind de o strategie care nu e a lui, ci gândită de vreo jumătate de an. El a fost testat de PSD ca să fie candidatul independent sprijinit de PSD. Mircea Diaconu şi-a făcut lansare, pe scări, interpretând altfel un rol care l-a făcut celebru şi anume rolul personajului naiv, simplu, inteligent, simaptic şi care se bate cu sistemul şi birocraţia. S-a mizat pe faptul că electoratul PSD e mai în vârsta care e mai naiv”, a afirmat jurnalistul.

Acesta a adăugat că se face un efort uriaş ca în al doilea tur al prezidenţialelor să nu intre Klaus Iohannis cu Viorica Dăncilă.

„El ieri (duminică - n.r.) nu a anunţat că va candida în numele Pro România, el a spus că vrea să candideze şi a cerut sprijin în întreaga ţară şi a ieşit iepurele, alianţa electorală Pro România şi ALDE, care îl sprijină pe independentul Mircea Diaconu şi nu îi cere să se încrie în partid. De ce se mizează pe el? Unu, se mizează ca victorios în turul al doilea după modelul Ucraina, actorul care a ajuns preşedinte a interpretat tot un rol naiv ca şi el. Sau mai plauzibil este un efort de a lua din PSD-ului. Există un efort uriaş ca în turul al doilea să nu fie Iohannis cu Dăncilă. Dacă Diaconu ia din electoratul lui Dăncilă atunci în turul doi intră Iohannis cu Dan Barna. E un scenariu ca Viorica Dancila sa nu intre in turul doi şi care să îl ajute pe Dan Barna”, a conchis Ion Cristoiu.

Taguri:
cristoiu,
diaconu,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici