Ion Cristoiu: Un nou moment din Operaţiunea: Klaus Iohannis – preşedinte din primul tur: investirea Guvernului Ludovic Orban

Jurnalistul Ion Cristoiu transmite, într-un editorial publicat pe blogul său, că preşedintele Klaus Iohannis se făleşte acum cu căderea Guvernului Dăncilă pentru că este singurul succes pe care l-a avut în cei cinci ani de mandat, scopul fiind un scor de peste 50% din cei care votează în primul tur.

2787 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Un nou moment din Operaţiunea: Klaus Iohannis – preşedinte din primul tur: investirea Guvernului Ludovic Orban

Ion Cristoiu: Un nou moment din Operaţiunea: Klaus Iohannis – preşedinte din primul tur: investirea Guvernului Ludovic Orban

Redăm integral editorialul postat pe cristoiublog.ro"

„Incredibilul s-a produs!
Deşi Pro-România a refuzat în chip official să voteze Guvernul PNL, mai mulţi parlamentari Pro, alcătuind Unitatea SRI mobilă (au trecut de la PSD şi ALDE la Pro şi acum vor trece la PNL), sub conducerea de mult deconspiratului Mihai Tudose, premierul care umbla public peste tot cu chestia aia în gură, au spart frontul şi partidul şi au votat pentru Guvernul Meu Doi. Deşi le-au fost alături şi cîţiva parlamentari PSD, dintre cei recrutaţi de SRI din rîndul muncitorilor manuali, imaginea a fost cea a unui Pro România care face parte, peste voinţa lui Victor Ponta din noua coaliţie majoritară.

Desigur, noii cîntăreţi la cobză ai mandolinistului Ludovic Orban, cu Traian Băsescu în frunte, pun trecerea Guvernului pe seama marelui om politic, pînă mai ieri, pentru aceeaşi cîntăreţi, o zdreanţă.
În realitate, Guvernul a fost investit, sfidînd matematica parlamentară, în urma Operaţiunii, initiate de Generalii din Camarila cu epoleţi de la Cotroceni :
Klaus Iohannis – preşedinte din primul tur.

Cum se explică această strădanie a Serviciilor pentru a realiza incredibilul?
De 30 de ani, de cînd urmăresc prezidenţialele şi nu numai ca alegător, dar şi ca Istoric al clipei, ştiu că tot ceea se întîmplă în spaţiul românesc în perioadele de campanie stă sub semnul confruntării electorale. Desigur, nu s-a ajuns pînă acolo încît şi venirea iernii să depindă de confruntarea electorală. După cît de tari sînt generalii din Sistemul instituţiilor de forţă de la noi, nu exclud posibilitatea ca la un moment dat venirea iernii să fie amînată pentru mai mult timp, deoarece Preşedintele, Jupînul Sistemului, ar avea de cîştigat din asta.

Şi perioada premergătoare primului tur al prezidenţialelor din 2019 are drept notă definitorie explicarea multor momente de pe scena publică prin punerea în aplicare a unor strategii electorale.
În cel de-al treilea mandat al lui Traian Băsescu, pentru că aşa putem semnifica primul mandat de preşedinte al lui Klaus Iohannis, Sistemul şi-a exersat în fine puterea dobîndită sub fostul preşedinte.
Prin urmare, prezidenţialele din acest an sînt dominate de Operaţiunea Klaus Iohannis – cîştigător din primul tur. Nu e vorba de declararea ca preşedinte după primul tur, deoarece prezenţa nu poate fi atît de mare încît să asigure peste 50% din cei înscrişi pe listele de alegători. E vorba de obţinerea unui scor de peste 50% din cei care s-au prezentat. Propaganda prin presa ofiţerilor acoperiţi, dar şi prin purtătorii prezidenţiali de mesaje, ar consta în înfăţişarea lui Klaus Iohannis drept învingător din primul tur. La o posibilă obiecţie a unora, se va preciza că doar o chichiţă constituţională a împiedicat transformarea scorului de peste 50% în proclamarea drept preşedinte din chiar primul tur.

Momentul de luni, 4 noiembrie 2019, din Parlament trebuie judecat din acest punct de vedere.
Din cîte se vede, în această campanie, Klaus Iohannis şi-a ales drept temă electorală prezentarea sa drept cel care luptă pentru a pune capăt celor 30 de ani de dominare a României de către PSD. Aceşti 30 de ani sînt identificaţi şi ca 30 de ani de comunism în România. Datele minime, elementare, de Istorie, dezvălui falsitatea deplină a acestor aserţiuni:

PSD n-a fost tot timpul la Guvernare. Între 1996 şi 2000, PSD a fost în Opoziţie. A fost în Opoziţie şi după 2004.
PSD nu e un partid comunist. Dimpotrivă, e un partid al îmbogăţiţilor pe seama statului. E greu de crezut că un baron local al PSD ar avea vreo legătură cu un regim care contestă proprietatea, în condiţiile în care el e ditamai proprietarul.
Aceasta e realitatea istorică. Percepţia unei părţi a electoratului, poreclit şi de Dreapta, e însă alta. Deoarece Dreapta a fost dezastruoasă la guvernare şi mai ales deoarece Dreapta e divizată, lipsită de un partid puternic, percepţia electoratului de Dreapta ar fi că timp de 30 de ani PSD a fost la guvernare.

Un sondaj recent a pus electoratului de Dreapta întrebarea:
Sînteţi de acord cu următoarele afirmaţii:
„Din cauza guvernărilor PSD România nu s-a dezvoltat mai mult în ultimii 30 de ani.
Comunismul nu va fi cu adevărat învins în România decît cînd PSD nu va mai exista.”
Cu prima afirmaţie au fost de acord 62%.
Cu a doua, 52%.

Publicul Dreptei are impresia că PSD e de vină pentru ceea ce se consideră a fi dezastrul României în ultimii 30 de ani.
Acestui public îi răspunde Klaus Iohannis prin atacurile violente, unele chiar anticonstituţionale, la adresa PSD. La adresa PSD în general, pentru întregul postdecembrism, şi nu pentru PSD-ul de acum. O poză care a circulat mai mult pe Internet, decît în ziare şi la tv, deoarece Cartelul Presei Pro-Iohannis o evită cu abnegaţie, îl arată pe anti-PSD-istul de azi Klaus Iohannis prezent în echipa de susţinători ai candidatuluui PSD Mircea Geoană la confruntarea din 2009. Eu însumi am recapitulat în scris pisicirea lui Klaus Iohannis pe lîngă PSD pentru a se pricopsi şi el cu un ciolan. Klaus Iohannis e în flagrant delict de demagogie pură denunţînd cei 30 de ani de PSD-ism ca responsabili de dezastrul ţării. Pentru electoratul de Dreapta nu contează. Sloganul, ca orice slogan, primitiv, grosolan, Jos Ciuma Roşie! a prins. Pentru acest electorat Klaus Iohannis se prezintă drept Marele luptător împotriva PSD. Prezidenţialele de anul acesta sînt prezentate cu mult peste semnificaţia lor reală. Klaus Iohannis nu pregetă a prezenta victoria sa în alegeri drept cea mai mare înfrîngere a PSD după Revoluţie. La întîlnirea cu activul de partid PNL de la Piteşti, el a declarat:

„Ei, PSD-iştii, văd venind cea mai mare înfrângere de după Revoluţie. Şi le este frică. Le este frică PSD-iştilor. Şi se agaţă cu disperare de fiecare zi cât mai rămân la putere. O disperare urâtă. Aceşti PSD-işti se agaţă de putere doar-doar încă o zi în care mai pot da ceva din banii românilor baronilor roşii. Doar-doar mai prind o zi să mai angajeze nişte neamuri, nişte prieteni, nişte incompetenţi, să mai strice ce a mai rămas din marile sisteme publice din România. Ruşine, PSD! O s-o încasaţi!”

Asta nu ajunge însă.
Cei cinci ani de mandat al lui Klaus Iohannis sînt anii unui dolce farniente. Practic, în afară de voiaje de lux şi expunerea publică a Răvăşitoarei, Klaus Iohannis n-a făcut nimic.
Acum, în campania pentru prezidenţiale, el are nevoie de cîteva succese în lupta împotriva PSD.
Sînt singurele realizări cu care se poate făli, deşi ele sînt rezultatul implicării anticonstituţionale a Serviciilor în politica internă.

Cum însă, printr-o manipulare fără precedent, practicată prin presă, marea şi singura problemă a României fiind curmarea stăpînirii PSD-iste, Klaus Iohannis poate evita discuţiile despre ce a făcut el ca preşedinte pentru independenţa ţării, pentru dezvoltarea social-economică, invocîndu-se drept cel care a reuşit să dea lovituri mortale PSD. Fireşte, prin intermediul Generalilor din Camarila sa cu epoleţi, ceea ce el nu spune. Cea mai importantă a fost căderea Guvernului Dăncilă. Pentru a înflori prin exagerare succesul Klaus Iohannis nu numai că şi-a asumat anticonstituţional trecerea Moţiunii de cenzură, dar a şi operat prin intermediul Serviciilor astfel încît Trecerea să apară ca o victorie uriaşă.

A venit rîndul votului de investitură a guvernului Ludovic Orban. Programul acestui guvern stă sub semnul campaniei electorale a lui Klaus Iohannis. Deşi practic, Guvernul Orban are doar un an de existenţă, programul politic e o succesiune de proiecte faraonice. Votul de investitură a stat sub semnul a două opţiuni pentru Klaus Iohannis:

Şedinţa să nu aibă loc din motive de cvorum.
Şedinţa să aibă loc şi guvernul să treacă.
Prima opţiune avea avantaje şi dezavantaje. Avantajele constau în mobilizarea electoratului de Dreapta sub semnul puterii pe care o mai deţine PSD. Asta deoarece PSD a anunţat că nu va prezent în sală pentru a asigura cvorumul. Dezavantajul consta în faptul că eşecul putea fi perceput drept neputinţa lui Klaus Iohannis de a îngenunchia PSD.

A două opţiune avea şi ea avantaje şi dezavantaje. Avantajul consta în înscrierea unui nou succes al lui Klaus Iohannis în lupta împotriva PSD. Dezavantajul consta în lovitura primită de Viorica Dăncilă prin trădările din PSD. Klaus Iohannis are nevoie ca de aer de Viorica Dăncilă în turul al doilea.
S-a ales la urmă varianta trecerii Guvernului.

Pentru a se evita trădarea din PSD au fost activaţi ofiţerii acoperiţi din Pro România. Victor Ponta a declarat că parlamentarii Pro România nu vor fi în sală pentru a asigura cvorumul. Parlamentarii puteau fi prezenţi în sală, sfidînd ordinele lui Victor Ponta, fără a se anunţa în prealabil. Mihai Tudose, un politician care nici măcar nu se mai ascunde că e un ofiţer acoperit, a ieşit public luni, dimineaţa, pentru a-i îndemna pe parlamentarii Pro România să voteze noul guvern. I s-au alăturat alţi lideri Pro România cărora li se văd epoleţii chiar şi sub duş, deoarece sînt adînc încrustaţi în piele. De ce a fost nevoie de asta?
Pentru a evita lovitura dată Vioricăi Dăncilă. Trădarea a venit dinspre Pro România. S-a îndeplinit şi un alt comandament dat de Servicii:
Executarea lui Victor Ponta.
Spre satisfacţia lui Klaus Iohannis, dar şi a Vioricăi Dăncilă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici