Ion Diaconescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a fost înmormântat, joi, cu onoruri militare, în prezenţa câtorva sute de persoane.

898 afișări
Imaginea articolului Ion Diaconescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Bellu

Ion Diaconescu a fost înmormântat, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Înmormântarea a avut loc la Cimitirul Bellu, fostul lider ţărănist primind onoruri din partea militarilor Regimentului 30 Gardă "Mihai Viteazul".

El a fost înmormântat lângă soţia sa, Eugenia Diaconescu, decedată în 2010.

Preşedintele de onoare al PNŢCD a fost însoţit pe ultimul drum de membri ai familiei, precum şi de mai mulţi lideri ţărănişti, printre care Victor Ciorbea, Gheorghe Ciuhandu.

La mormântul său au fost depuse câteva zeci de coroane.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la biserica Sf. Spiridon, de un sobor format din 16 preoţi.

La finalul slujbei de la biserica Sf. Spiridon, consilierul de stat Gheorghe Angelescu a înmânat familiei seniorului ţărănist Ion Diaconescu decoraţia acordată post mortem de către preşedintele Traian Băsescu, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Ofiţer.

Fostul preşedinte al PNŢCD Ion Diaconescu a decedat, marţi seară, la vârsta de 94 de ani. Ion Diaconescu fusese tratat recent la Institutul de Cardiologie "C.C. Iliescu" Fundeni, din cauza unor tulburări de ritm cardiac, fiind externat în 3 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici