Iordache: Dăncilă încearcă să dea un semnal la Bruxelles că prin calm poate fi detensionată situaţia

Deputatul PSD, Florin Iordache, a declarat, vineri pentru MEDIAFAX, că prin scrisoarea pe care premierul a trimis-o la Bruxelles, Viorica Dăncilă încearcă să transmită un semnal că prin calm şi o reacţie echilibrată "pot fi detensionate discuţiile care sunt acum în societate".

580 afișări
Imaginea articolului Iordache: Dăncilă încearcă să dea un semnal la Bruxelles că prin calm poate fi detensionată situaţia

Iordache:Dăncilă încearcă să dea un semnal la Bruxelles că prin calm poate fi detensionată situaţia

"Preşedintele (Klaus Iohannis) atâtat timp cât ar trebui să fie un mediator şi în loc să încerce să calmeze situaţia care este în societate prin acea ieşire publică după proteste şi i-a găsit vinovaţi pe jandarmi, nu cred că este în regulă. În acelaşi timp este o anchetă în desfăşurare la Parchetul General şi în acea anchetă se vor vedea vinovaţii. A spune acum că vinovaţi pentru toate ieşirile din Piaţa Victoriei sunt jandarmii cred că este contraproductiv şi cred că premierul Viorica Dăncilă, prin acest demers, încearcă să dea un semnal şi la Bruxelles că prin calm, prin înţelegere, printr-o reacţie echilibrată pot fi detensionate discuţiile care sunt acum în societate", a afirmat, vineri pentru MEDIAFAX, deputatul PSD, Florin Iordache.

Acesta a adăugat că un Guvern poate fi schimbat numai prin alegeri democratice sau prin moţiune de cenzură în Parlament, şi în niciun caz prin folosirea forţei.

"Eu cred că jandarmii şi-au făcut datoria. Cred că, în urma anchetei, dacă cineva a încălcat legea, atunci fără îndoială să răspundă, dar nu poţi, printr-un miting neautorizat şi printr-o reacţie de forţă a unor elemente iresponsabile care au produs haos, să dărâmi un Guvern şi să-l schimbi. Guvernul se poate schimba în alegeri sau prin Parlament, printr-o moţiune de cenzură. Protestele fără îndoială sunt perfect normale, dar forţa şi folosirea forţei de către protestatari nu cred că este în regulă. Repet, schimbarea unui Guvern se poate face democratic, fie în alegeri, fie printr-o moţiune de cenzură în Parlament. În niciun caz strada, care este nemulţumită de anumite acţiuni ale Guvernului nu prin forţă poate schimba strada un Guvern", a completat Iordache.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, despre protestele din 10 august, ea precizând că s-a încercat prin violenţă înlăturarea Guvernului, iar Klaus Iohannis a făcut apel la continuarea protestelor.

Comisia Europeană a confirmat, vineri, primirea scrisorii premierului Viorica Dăncilă. "Confirmăm că a fost primită o scrisoare şi un răspuns va veni într-un timp cât mai scurt", a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX.

 

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici