Iordache, recidivist? Deputatul PSD ar fi făcut un nou gest obscen, în timp ce mânca o plăcintă, la adresa Ralucăi Turcan/ Politicianul şi-a cerut scuze pentru incidentul din plenul Camerei Deputaţilor

Deputatul USR, Iulian Bulai, a declarat că şedinţa Biroului Permanent a fost una „destul de tensionată”, în contextul în care în urma solicitării Opoziţie cu privire la prezenţa premierul Viorica Dăncilă în plenul Camerei, Florin Iordache a făcut un gest obscen la adresa Ralucăi Turcan.

4266 afișări
Imaginea articolului Iordache, recidivist? Deputatul PSD ar fi făcut un nou gest obscen, în timp ce mânca o plăcintă, la adresa Ralucăi Turcan/ Politicianul şi-a cerut scuze pentru incidentul din plenul Camerei Deputaţilor

Iordache, recidivist? Deputatul PSD ar fi făcut un nou gest obscen, în timp ce mânca o plăcintă, la adresa unei membre a PNL

„Astăzi a fost o şedinţă destul de tensionată pe mai multe puncte. La un moment dat, în urma solicitării celor din Opoziţie cu privire la prezenţa în plen a doamnei prim-ministru Dăncilă, dl Iordache a făcut din nou un gest obscen în timp ce mânca o plăcintă la adresa doamnei Turcan. (...) Acelaşi gest foarte direct, dar în acelaşi timp camuflat de o mână care mânca o plăcintă, dar sincronizat cu un zâmbet de aprobare din partea dl chestor Gerea lângă care stătea în timp ce avea loc această discuţie între doamna Turcan şi domnul Iordache”, a anunţat Iulian Bulai, la finalul şedinţei de luni a Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor.

Chestionat despre gestul similar făcut de colegul său de partid, Cristian Ghinea, Iulian Bulai a precizat că este o diferenţă între acesta şi Florin Iordache, întrucât deputatul USR şi-a cerut scuze.

„Barna şi-a cerut scuze pentru acel gest. Este o diferenţă enormă între modul unii se comportă atunci când greşesc şi alţii. (...) Condamnăm orice gest care vine din partea oricui, fie el parlamentar de la Putere sau de la Opoziţie, membru din partea societăţii civile sau oricine altcineva”, a explicat Bulai.

În context, deputatul USR a precizat că este nevoie ca şedinţele Biroului Permanent să fie transparentizate.

„Nu este interpretabil (gestul obscen - n.r.). A fost făcut cu intenţie acest lucru l-am văzut şi în lumina acestui gest este foarte relevantă solicitarea noastră de la USR de a transparentiza aceste şedinţe de Birou Permanent”, a conchis Bulai.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a discutat în şedinţa din 12 noiembrie, potrivit stenogramei oficiale consultată de MEDIAFAX, o propunere a deputatului Iulian Bulai (USR) privind permiterea accesului presei în sala de şedinţă a Biroului Permanent sau/şi transmiterea live a acestora pe site-ul Camerei Deputaţilor, la fel cum se transmit şedinţele de plen sau reuniunile comisiilor, şi apoi publicarea înregistrărilor împreună cu stenogramele.

Florin Iordache a arătat degetul mijlociu în plenul Camerei Deputaţilor de miercurea trecută. Acesta a evitat să comenteze gestul din plenul Parlamentului, unde a ridicat degetele mijlocii de la ambele mâini, spunând doar că ... "vi s-a părut. E un punct de vedere".

Imaginile din plen l-au suprins pe Florin Iordache în momentul în care se întorcea de la pupitru şi a ridicat ambele mâini cu degetele mijlocii în aer.

În luna iunie, după intervenţia din plenul Camerei Deputaţilor, în timp ce pleca de la tribună, deputatul USR Cristian Ghinea a arătat degetul colegilor din grupul PSD. Acesta a fost huiduit de deputaţii PSD şi ALDE.

"În numele partidului ne asumăm şi îmi cer scuze pentru gestul colegului meu:, a urmat imediat replica deputatului USR, Ion Stelian, de la tribuna sălii plenului.

Şi preşedintele USR Dan Barna a declarat, referitor la gestul obscen făcut de deputatul Cristian Ghinea, în plenul Camerei Deputaţilor, unde au fost adoptate modificările Codului de procedură penală, că şi-a cerut scuze pentru colegul său, dar că PSD-ALDE face astfel de gesturi cu români în fiecare zi.

Iordache şi-a cerut scuze pentru gestul obscen făcut în plenul Camerei Deputaţilor

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache şi-a cerut scuze, în plenul de luni, pentru gestul obscen făcut în şedinţa de miercurea trecută a Parlamentului, negând, în acelaşi timp, ideea că ar fi repetat aceste gesturi în şedinţa Biroului Permanent.

Florin Iordache şi-a cerut scuze în faţa deputaţilor după ce deputatul PNL Florin Roman i-a solicitat să dea dovadă de onoare şi să-şi ceară scuze faţă de gestul obscen făcut săptămâna trecută în plenul Parlamentului.

"În numele grupului PNL vă solicit dl. vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor Florin Iordache să daţi dovadă de onoare şi după ce săptămâna trecută aţi pângărit acest templu al democraţiei arătând sălii, colegilor parlamentari şi unei întregi ţări acele gesturi obscene fără să vă cereţi scuze, astăzi am înţeles că aţi recidivat din nou la Biroul Permanent şi aţi simţit nevoia din nou să înţelegeţi că nu aţi înţeles nimic. Prin urmare, începând de astăzi, în fiecare zi, PNL va cere de la tribună demisia dvs din funcţia de vicepreşedinte al Camera Deputaţilor şi, poate, dacă vă gândiţi la această instituţie, veţi înţelege că aţi greşit că trebuie să vă cereţi scuze şi trebuie să reparaţi acest gest. dacă nu, veţi rămâne în istoria acestui Parlament, de mână cu un alt coleg care a făcut un gest identic, nesancţionat la momentul respectiv, veţi rămâne din păcate dl Iordache în istoria neagră a acestui Parlament. Aşteptăm scuze din partea dvs şi aşteptăm un gest de onoare din partea unui om care, cu siguranţă, poate să aibă onoare", a afirmat Florin Roman.

În replică, Florin Iordache a precizat că regretă gestul de săptămâna trecută, subliniind că în şedinţa Biroului permanent de luni nu a făcut vreun gest obscen la adresa Ralucăi Turcan,

"Înţeleg să vă spun că regret un gest care l-am făcut plecând de la tribună şi regret pentru că un gest reflex pe care l-am avut plecând de la tribună fără să mă adresez niciunei părţi a sălii, pur şi simplu. Astăzi, în schimb, în Biroul permanent un coleg, în timp ce se desfăşura şedinţa de Birou permanent, a constatat că modul în care ţineam mâna era cumva ofensator. (...) În pare rău că modul în care tratăm şi modul în care eu întind mâna credeţi că... În sfârşit, vreau să închid acest subiect. Mi s-a părut... deci dacă dvs. consideraţi că săptămâna trecută modul în care eu m-am adresat la plecare de aici, modul în care eu am considerat, înţeleg să regret faptul că un gest pe care l-am avut plecând de aici a sucitat atâta dezbatere Iar, astăzi, repet, în cadrul BP în niciun caz nu am avut niciun fel de gesturi care să aducă atingere colegilor mei pentru că, repet, dacă am ceva de spus, vă spun şi am o întreagă dezbatere", a spus Iordache.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici