Istoria UE ar putea fi materie obligatorie în şcolile din ţările membre

Comisia pentru cultură a Parlamentului European a aprobat un amendament al europarlamentarului PDL Mihaela Popa care a cerut ca istoria UE să fie studiată în şcolile din toate statele membre.

40 afișări
Imaginea articolului Istoria UE ar putea fi materie obligatorie în şcolile din ţările membre

Istoria UE ar putea fi materie obligatorie în şcolile din ţările membre

"Amendamentul este acum parte din proiectul de raport privind Agenda Culturală Europeană într-o lume globalizată, elaborat de către europarlamentarul Vasco Graca-Moura (PPE-DE). Mihaela Popa a cerut prin acest amendament ca istoria Uniunii Europene să fie introdusă în programa şcolară din toate statele membre, astfel încât tinerii să cunoască etapele formării şi dezvoltării Uniunii", se arată într-un comunicat remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Raportul Graca Moura va fi supus votului în plenul Parlamentului European în sesiunea de la Strasbourg din luna aprilie, precizează sursa citată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici