Ivan: Când Băsescu i-a nominalizat pe Boc sau Ungureanu, a cerut buget şi program de guvernare?

Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a afirmat, marţi, că preşedintele Băsescu declară în mod "mincinos" că trebuie să i se prezinte programul de guvernare şi bugetul înainte de a desemna premierul, el întrebându-l pe şeful statului dacă le-a cerut acelaşi lucru şi lui Emil Boc şi M.R. Ungureanu.

118 afișări
Imaginea articolului Ivan: Când Băsescu i-a nominalizat pe Boc sau Ungureanu, a cerut buget şi program de guvernare?

Cătălin Ivan (Imagine: Stefan Micsik)

"Traian Băsescu spune, în mod mincinos, că trebuie să i se prezinte program de guvernare şi buget. Am o întrebare pentru Traian Băsescu: Când i-a nominalizat pe Boc sau Mihai Răzvan Ungureanu, le-a cerut bugetul sau programul de guvernare? Dacă atunci nu era în vigoare această condiţie, de ce ar fi după 9 decembrie?", a spus Ivan.

El a arătat că şeful statului ar trebui să se consulte cu democrat-liberalul Adriean Videanu pe această temă, în condiţiile în care acesta a susţinut că nu preşedintele trebuie să consulte propunerile de buget, ci Parlamentul.

"Poate ar trebui să se consulte mai mult cu Videanu, care spunea că nu preşedintele ţării trebuie să consulte bugetele şi propunerile de buget, ci Parlamentul. Să se pună de acord mai întâi cei doi şi după aceea să iasă cu declaraţii publice", a spus Ivan.

El a precizat că preşedintele Traian Băsescu nu poate condiţiona nominalizarea unui premier, şeful Executivului rezultând în urma votului dat de români pe 9 decembrie.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că mai sunt două săptămâni de campanie şi "să nu-şi imagineze cineva că se pot numi guverne pe poveşti", el menţionând că este un avertisment extrem de serios, pe care-l face public către partide.

Preşedintele a mai spus că numai Nicolae Ceauşescu a crezut că poate păcăli lumea spunând una în străinătate şi alta în ţară, iar în prezent această practică ar fi folosită şi de premierul Victor Ponta.

Băsescu a afirmat, răspunzând unei întrebări referitoare la o declaraţie a liderului PNL privind o eventuală suspendare, că înţelege că "domnul Antonescu a dat al 8793-lea avertisment, după care a căzut pe spate şi a adormit". 

Cine te reprezintă? Află totul despre politicienii aflaţi în funcţii publice!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici