Ivan îl taxează pe Iohannis: Priveşte arogant la neputinţa ţării din avionul privat închiriat din bani publici

Candidatul la prezidenţiale Cătălin Ivan a afirmat, marţi, că mandatul de preşedinte al lui Klaus Iohannis ar trebui analizat cu atenţie, în perspectiva curselor pe care şeful statului le face, privind arogant la neputinţa României, din avionul privat de lux închiriat din bani publici.

1965 afișări
Imaginea articolului Ivan îl taxează pe Iohannis: Priveşte arogant la neputinţa ţării din avionul privat închiriat din bani publici

Ivan îl taxează pe Iohannis pentru un zbor cu o aeronavă închiriată: Priveşte arogant la neputinţa ţării din avionul privat închiriat din bani publici

„Mandatul României spre faliment. Iohannis priveşte rânjind din avionul privat de lux dezintegrarea statului român. (...) Cu România în pragul colapsului, fără un Guvern funcţional, cu cetăţenii lipsiţi de orice apărare în faţa crimei organizate, Klaus Iohannis priveşte arogant la neputinţa unei ţări întregi de la înălţimea curselor interne şi externe pe care le efectuează cu avionul privat de lux închiriat din bani publici. Este imaginea de azi a unei Românii rupte între un preşedinte cocoţat la vârful statului pentru a-şi asigura o viaţă de huzur şi o populaţie lăsată la voia întâmplării. Un preşedinte preocupat de instalarea -Guvernului meu- şi mereu cu gândul la vacanţa la Miami care să înceapă chiar din seara turului al II-lea al alegerilor prezidenţiale”, transmite Cătălin Ivan, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

El a adăugat că hotelurile şi vacanţele exotice scumpe şi cursele de lux cu avionul privat pe care Klaus Iohannis le efectuează se află în contrast cu nivelul crescut de sărăcie din România.

„Cursele de lux cu avionul privat, hotelurile şi vacanţele exotice scumpe, opulenţa întreţinută cu bani publici se află în contrast evident cu un nivel crescut de sărăcie în care trăieşte o prea mare parte din populaţia României. Acesta este Klaus Iohannis pe care tot mai mulţi conaţionali îl văd în adevărata sa splendoare. Dacă astăzi România este un stat în pragul eşecului, atunci Klaus Iohannis are partea sa consistentă de vină în aceşti ultimi cinci ani. Sperăm că nu vom trăi un moment de amnezie colectivă la urne şi vom înţelege că încă un mandat al lui Iohannis la Cotroceni ar putea fi lovitura de graţie dată unei ţări tot mai slăbite instituţional şi social, unei ţări decimate de emigraţie şi de infracţionalitate”, a mai transmis Ivan.

Candidatul la prezidenţiale al partidului Alternativa pentru Demnitate Naţională a afirmat că şeful statului are un mandat falimentar şi refuză să îşi asume responsabilitatea pentru haosul din sistemul public.

„Asistăm la crime comise în piaţa publică fără ca Poliţia să intervină, la falimentul total al statului aşa cum a fost el arătat în cazul Caracal. Toate acestea se întâmplă în mandatul lui Klaus Iohannis, un preşedinte care refuză să îşi asume orice responsabilitate pentru haosul în care a ajuns întreg sistemul public românesc. Iohannis pare amnezic cu privire la ultimii cinci ani şi nimeni nu îi cere cu adevărat socoteală pentru un mandat falimentar.Acum, în buza primului tur al prezidenţialelor, Iohannis a devenit jucător, a căpătat glas şi cere demisii, se bucură copilăros la gândul că „o să scăpăm de pesedişti“ şi le spune PNL-iştilor că „vine guvernarea“. Seara, cere demisia şefului DIICOT, acelaşi pe care l-a numit fără să clipească în funcţie la recomandarea lui Tudorel Toader”, a subliniat Ivan.

Totodată, el susţine că Iohannis nu se mai diferenţiază de Alexandru Cumpănaşu, deoarece amândoi îşi construiesc cariera pe tragedii.

„O carieră politică şi o imagine publică nu pot fi construite pe tragedii şi pe vieţi pierdute. Care mai este diferenţa dintre Klaus Iohannis şi Alexandru Cumpănaşu, atunci? De ce simte nevoia să se amestece în acest subiect, când în primele zile ale tragediei s-a arătat inert şi incapabil să ceară demisii în propria curte – şefului STS, de pildă? În schimb, în dispreţul Constituţiei, Klaus Iohannis a lăsat dinadins un guvern nefuncţional, astfel încât nici măcar CSAT-ul să nu se poată întruni pentru orice motiv care ţine de siguranţa naţională, în lipsa unor miniştri pe portofolii-cheie. Ceea ce nu este permis adversarilor politici, îi este permis lui? Iohannis i-a acuzat pe bună dreptate pe Liviu Dragnea şi pe PSD că se amestecă în treburile Justiţiei atunci când au cerut demiterea fostului procuror-şef DNA şi fostului procuror general. Azi, cere el însuşi o demisie a unui procuror-şef, dovedindu-se, iată, pesedist în gândire”, a mai transmis Cătălin Ivan.

Acesta îi reproşează şefului statului că, deşi o acuză pe Viorica Dăncilă că încalcă Constituţia, nici el nu o respectă.

„O acuză pe Viorica Dăncilă că nu respectă Constituţia atunci când nu se prezintă în Parlament pentru restructurarea Guvernului, dar nu respectă el însuşi decizia Curţii Constituţionale care i-a cerut să semneze -de îndată- revocările de miniştri şi propunerile de miniştri interimari. Klaus Iohannis se raportează la statul de drept şi la deciziile CCR ca un pesedist? Tot Iohannis este cel care reclamă că adversarii săi politici, aflaţi la putere, ascund de ochii românilor deciziile pe care le iau. Ce are însă preşedintele în funcţie a ne spune despre rezultatele celor două vizite recente în Statele Unite ale Americii? Ce obligaţii punctuale şi-a asumat departe de ochii opiniei publice?”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Taguri:
ivan,
iohannis,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici