Ivan: Reîntoarcea lui Tăriceanu în PNL e firească. PSD îl susţine în continuare la Senat

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că reîntoarcea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL este una firească, acesta fiind un vechi lider liberal, el arătând că PSD îl susţine în continuare în funcţia de preşedinte al Senatului.

164 afișări
Imaginea articolului Ivan: Reîntoarcea lui Tăriceanu în PNL e firească. PSD îl susţine în continuare la Senat

Ivan: Reîntoarcea lui Tăriceanu în PNL e firească. PSD îl susţine în continuare la Senat (Imagine: Ştefan Micsik/Mediafax Foto)

"Din punctul de vedere al PSD, intrarea domnului Tăriceanu în PNL este una firească. Domnul Tăriceanu este un liberal de atâţia ani de zile, e un lider al PNL", a spus Ivan.

El a arătat că PSD a salutat poziţia lui Tăriceanu când acesta a spus că îşi doreşte refacerea USL şi nu a fost de acord cu ruperea USL.

"Atât timp cât domnul Tăriceanu susţine această poziţie, este un om care, din punctul nostru de vedere, poate fi oricând un partener de dialog. Nu s-a schimbat nimic din punctul nostru de vedere", a spus Ivan.

Întrebat dacă PSD îl susţine în continuare pe Tăriceanu în funcţia de preşedinte al Senatului, chiar dacă acesta e înscris în PNL, Ivan a precizat: "Din pucntul nostru de vedere, nu s-a schimbat nimic. Noi am spus dintotdeauna că ne dorim refacerea USL şi o colaborare cu PNL".

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, joi, că a acceptat propunerea PNL Satu Mare de a reveni în partid.

"Am spus mereu că sunt dispus să revin în PNL, demisia a fost un gest extrem de protest, doresc un scor cât mai bun PNL, accept invitaţia de a reveni în PNL", a declarat Călin Popescu-Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută la Satu Mare.

Tăriceanu se află la Satu Mare pentru a susţine candidatura lui Ovidiu Silaghi la alegerile parţiale de duminică pentru un colegiu de deputat. Deşi iniţial desemnat candidatul PNL, recent Silaghi a demisionat din partid şi a devenit candidatul PSD-UNPR-PC.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, a declarat, joi, că ştirea privind reînscrierea lui Călin Popescu-Tăriceanu în PNL, venită de la Satu Mare, reprezintă o acţiune diversionistă a PSD, care intenţionează să mascheze citirea în plenul Parlamentului a moţiunii de cenzură.

Preşedintele interimar PNL Satu Mare, Virgil Enătescu, precizează, într-un comunicat, că, în calitatea pe care o deţine, nu a invitat şi nu acceptă primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia liberală.

"La Satu Mare, ca preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare, nu am invitat şi nu accept primirea lui Călin Popescu-Tăriceanu în organizaţia noastră. Menţionez că aici sunt probleme foarte mari din cauza diversiunii", menţionează Virgil Enătescu, în comunicatul transmis joi de PNL.

"Am luptat, lupt şi voi lupta împotriva divizării PNL la nivel naţional. Nici cei din Organizaţia Satu Mare nu sunt toţi de acord cu primirea lui Tăriceanu în organizaţia noastră", continuă el.

Virgil Enătescu mai spune că nu este de acord "cu păstrarea şi relansarea USL la Satu Mare şi de la Satu Mare".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici