Judecătorul i-a respins cererea lui Trump de a interzice cartea fostului consilier John Bolton

  • Un judecător american a respins cererea preşedintelui Donald Trump de a opri publicarea unei cărţi
  • Fostul consilier de securitate naţională, John Bolton, şi-a publicat recent memoriile
  • Departamentul de justiţie susţine că informaţiile din carte nu au fost verificate
470 afișări
Imaginea articolului Judecătorul i-a respins cererea lui Trump de a interzice cartea fostului consilier John Bolton

Sursa foto: profimedia

Judecătorul Royce Lamberth a respins cererea formulată de preşedintele Donald Trump de a opri publicarea cărţii fostului său consilier pe probleme de securitate naţională, John Bolton. Sute de mii de exemplare ale cărţii „Camera unde s-a întâmplat” au fost tipărite şi distribuite pentru a fi scoase la vânzare săptămâna viitoare.

În memoriile redactate, Bolton detaliază imaginea unui Donald Trump a căror decizii sunt influenţate de dorinţa realegerii sale ca preşedinte în noiembrie.

Avocaţii departamentului de justiţie au susţinut că John Bolton a încălcat obligaţia de a finaliza o revizuire înainte de publicare a manuscrisului său, pentru a se asigura că nu conţine informaţii clasificate.

În decizia sa redactată, judecătorul Lamberth a scris că domnul Bolton a renunţat la procesul de revizuire pre-publicare înainte de finalizare şi că „probabil a pus în pericol securitatea naţională prin dezvăluirea informaţiilor clasificate cu încălcarea obligaţiilor sale privind acordul de nedivulgare. Întrucât şi-a luat singur angajamentul de a publica cartea fără a obţine aprobarea finală a autorităţilor naţionale de informaţii, Bolton ar fi putut produce daune ireparabile ţării”.

La scurt timp după decizie, Donald Trump a susţinut pe Twitter că John Bolton „a încălcat legea prin eliberarea informaţiilor clasificate (în cantităţi masive)”. „Ar trebui să plătească un preţ foarte mare pentru asta, aşa cum au făcut alţii înaintea lui. Acest lucru nu ar trebui să se mai întâmple vreodată!!!”, adaugă preşedintele american.

 

Avocatul domnului Bolton a salutat decizia instanţei de a respinge cererea de chemare în judecată a clientului său.

„Suntem recunoscători că instanţa a revendicat rezoluţiile puternice ale Primului Amendament şi a luat poziţie împotriva cenzurii şi a limitării în prealabil a publicării”, a declarat editura Simon & Schuster, sub care a fost publicată cartea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici