Kelemen: Am obţinut un rezultat bun, confirmă că legătura dintre alegătorii maghiari şi UDMR e strânsă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, candidatul formaţiunii la Preşedinţie, a declarat, duminică seară, că rezultatul obţinut de el la alegerile prezidenţiale este unul bun, care confirmă că legătura dintre alegătorii maghiari şi UDMR este una strânsă.

232 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Am obţinut un rezultat bun, confirmă că legătura dintre alegătorii maghiari şi UDMR e strânsă

Kelemen: Am obţinut un rezultat bun, confirmă că legătura dintre alegătorii maghiari şi UDMR e strânsă (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, duminică seară, la sediul Prezidiului UDMR din Cluj-Napoca, după prezentarea exit-poll-urilor, că a primit voturi din întreaga ţară, nu numai din Transilvania.

"Văzând exit-poll-urile, putem afirma că în această campanie am reuşit să transmitem mesajul nostru către alegători, pot să vă spun că am obţinut un rezultat bun, ceea ce confirmă că legătura dintre alegătorii noştri şi UDMR este una strânsă şi va deveni şi mai strânsă. Am constatat că mesajul nostru a fost recepţionat în zonele unde trăiesc maghiarii în număr mare, dar şi în alte zone, avem voturi peste tot în ţară, nu numai în Transilvania, ceea ce arată că efortul nostru era necesar şi important", a spus Kelemen.

El a subliniat că a prezentat un proiect de ţară care arată că România va deveni o ţară puternică dacă va respecta cetăţenii şi dacă va oferi încredere în instituţiile statului.

"Vom merge înainte cu acest proiect, sunt convins că urmează ani importanţi în ceea ce priveşte soarta României, schimbarea Constituţiei şi poziţionarea noastră în regiune şi în UE", a menţionat Kelemen Hunor.

Candidatul UDMR a spus că a constatat că în competiţia electorală au fost dezbateri puţine despre proiectele de ţară.

Întrebat care este mesajul UDMR pentru maghiari în turul al doilea, Kelemen a afirmat că va spune acest lucru "la momentul potrivit".

"Azi nu este momentul potrivit, încă nu sunt numărate voturile, poate intru eu în turul doi. Vom avea o analiză serioasă şi vom spune ce credem noi despre turul doi. Aşteptăm numărătoarea voturilor, faţă de exit-poll-uri ne aşteptăm la o creştere uşoară", a spus Kelemen.

Candidatul UDMR ar fi obţinut, conform exit-poll-urilor, între 3,5 şi 4,3 la sută din voturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici